Politerno > Україна і світ > “Ірина Фаріон ганьбить Україну”: студенти Львівської політехніки вимогають звільнити одіозну професорку

“Ірина Фаріон ганьбить Україну”: студенти Львівської політехніки вимогають звільнити одіозну професорку

  • 14 Листопада, 2023
  • 510 Переглядів
  • 0

Фото: “Суспільне”

Студенти університету “Львівська політехніка” вийшли на мітинг і вимагають звільнення професорки Ірини Фаріон.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами журналістів, студенти кажуть, що їхня вимога пов’язана з негативним висловлюванням викладачки на адресу російськомовних військових ЗСУ.

На відео видно, що студенти тримають плакати із написами: “Університет несе відповідальність за приниження українських військових з боку викладачів”, “Фаріон геть з політеху”, “Колишніх комуністів не буває” та інше.

Напередодні в Львівській політехніці заявили, що створять робочу групу, яка вивчить ситуацію, і обіцяли оприлюднити висновки 22 листопада.

Новини.LIVE повідомляють, що до студентів вийшов проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак.

“Ви прийшли до нас, аби донести вашу думку і ми її слухаємо. Так само є й думка інших викладачів та інших студентів. Досі від наших студентів ми не мали негативних відгуків на викладачку Фаріон, відповідно до анкетувань”, – зазначив Давидчак.

Як повідомлялося, екс-нардепка Ірина Фаріон, яка нещодавно заявила, що не може назвати українцями тих захисників, які говорять російською, знову потрапила в скандал − на цей раз одіозна філологиня своїм постом у соцмережі “здала” російським силовикам проукраїнського студента у Криму.

Нагадаємо, нардеп Євген Шевченко, якого виключили зі “Слуги народу” за те, що їздив до Лукашенка, похвалив президента Володимира Зеленського за те, що він не погоджується із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE