Politerno > Україна і світ > ЦАХАЛ заявляє, що захопив парламент ХАМАС, резиденцію уряду та штаб поліції

ЦАХАЛ заявляє, що захопив парламент ХАМАС, резиденцію уряду та штаб поліції

  • 14 Листопада, 2023
  • 461 Переглядів
  • 0

Армія оборони Ізраїлю 14 листопада заявила, що взяла під контроль парламент, будівлю уряду і штаб-квартиру поліції бойовиків ХАМАС у секторі Гази.

Про це повідомляє Times of Israel.

“ЦАХАЛ оголосив, що захопив ряд урядових об’єктів ХАМАСу в центрі Гази, в той час як його війська ведуть запеклі бої з бойовиками ХАМАСу в місті, продовжуючи забезпечувати гуманітарні коридори для евакуації цивільного населення в південну частину сектору”, – йдеться у повідомленні.

З Гази продовжують обстрілювати південний Ізраїль. Так, двоє людей отримали поранення в Ашкелоні в результаті ракетного удару по місту.

Кількість загиблих солдатів ЦАХАЛу під час наземної операції в Газі зросла до 46.

Військові повідомили, що війська 7-ї бронетанкової бригади і піхотної бригади “Голані” захопили кілька урядових об’єктів ХАМАС в районах міста Газа Шейх-Іджлін і Рімаль.

Серед захоплених військовими об’єктів – парламент ХАМАС, урядовий комплекс і штаб-квартира поліції.

У повідомленні йдеться, що війська захопили будинок “губернатора” Гази, в якому розташовувалися офіси військового крила ХАМАСу і поліції, офіси розвідувального підрозділу ХАМАСу, а також інші об’єкти, які використовувалися для підготовки до наступу 7 жовтня.

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що також захопила будівлю інженерного факультету Газанського університету, яка “слугувала інститутом з виробництва і розробки зброї”, і ще один комплекс ХАМАСу з тренувальною базою, командним центром, кімнатами для допитів і камерами для утримання під вартою.

У вівторок вранці в соцмережах з’явилася фотографія, на якій солдати бригади “Голані” ЦАХАЛу входять до штаб-квартири військової поліції ХАМАСу в секторі Гази після захоплення цього об’єкту.

Солдати тримають ізраїльський прапор і прапор 13-го батальйону Голані. Невідомо, коли було зроблено фото.

Нагадаємо, Німеччина надасть Україні різноманітне обладнання – від танків до захисних окулярів, а зброєбудівний концерн Rheinmetall планує у 2024 році поставити Києву 25 основних бойових танків Leopard 1A5 на замовлення уряду ФРН.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE