Politerno > Україна і світ > Роздає вказівки і б’є працівників: в АРМА з’явився тіньовий “куратор”. ВІДЕО

Роздає вказівки і б’є працівників: в АРМА з’явився тіньовий “куратор”. ВІДЕО

  • 12 Грудня, 2023
  • 468 Переглядів
  • 0

Ексрадник голови Агентства з розшуку та менеджменту активів Олени Думи Вадим Грона постійно відвідує АРМА та дає вказівки службовцям, хоча не є його співробітником.

Про це заявляє у своєму розслідуванні Bihus.Info.

Журналісти відстежили, що впродовж кількох тижнів у листопаді-грудні 2023 року він регулярно навідувався в Агентство.

Згідно з офіційними  даними раніше підприємець Вадим Грона працював позаштатним радником голови АРМА Олени Думи. Мова йде про період з 7 липня по 3 жовтня 2023 р. включно. З 4 жовтня він був звільнений, як зазначено в наказі, за власним бажанням.

Після звільнення Грона продовжує регулярно навідуватись в АРМА, в будівлю якого потрапляє з допомогою електронної картки, хоча не повинен мати вільний доступ туди.

Також журналісти спостерегли, що Грона проходить в агентство до офіційних співробітників за власною карткою відвідувачів, без реєстрації. А також дає вказівки співробітникам.

«Так, 5 жовтня 2023 р. він покликав в управління менеджменту активів тодішнього начальника Центрального міжрегіонального теруправління АРМА Владислава Романова. Надав йому вказівку, яка стосувалася одного з арештованих активів. А коли Романов відмовився її виконувати і пішов, Грона наздогнав його на виході з агентства та вдарив. Подія потрапила на камери відеоспостереження в АРМА», – йдеться в розслідуванні.

Журналісти зазначають, що свідком удару та подальших погроз був інший співробітник АРМА – Віталій Тесленко, який на той момент обіймав посаду начальника відділу внутрішнього аудиту АРМА. Він і відзняв відео нападу з монітору охоронця в приміщенні АРМА.

Сам Романов зазначив, що інциденту 5 жовтня передувала зустріч низки співробітників агентства в управлінні менеджменту активів.

«Грона… організував робочу зустріч великої кількості керівництва управління менеджменту активів», – розповів Романов та зазначив, що керівник управління менеджменту активів Олексій Іщенко та його підлеглі тоді отримували завдання від Грони.

Голова АРМА Олена Дума пояснила у письмовій відповіді Bihus.Info візит Грони до агентства 5 жовтня, після звільнення, тим, що він… зайшов в АРМА уточнити, як подавати документи в Антикорупційну рада АРМА.

Водночас відомо, що Романов, який отримав удар від Грони, та Тесленко, який зробив відеозапис удару, були звільнені з АРМА.

Натомість Вадим Грона згодом був обраний робочою групою від АРМА в новостворену громадську Антикорупційну раду АРМА, де він зараз є заступником голови.

«Оскільки Антикорупційна рада – це громадський орган, а його представники не є співробітниками агентства, вони не мають вільного доступу туди, як і електронних карток для входу. Однак це правило не стосується Вадима Грони», – зазначають журналісти та вказують, що Вадим Грона відвідує АРМА буквально щодня.

Нагадаємо, колишньому голові СБУ Івану Баканову виплатили близько пів мільйона гривень при звільненні з СБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE