Politerno > Україна і світ > Сенат США відклав канікули задля компромісу відносно фінансування України

Сенат США відклав канікули задля компромісу відносно фінансування України

  • 15 Грудня, 2023
  • 418 Переглядів
  • 0
Конгрес США

Сенат США відклав початок святкових канікул, щоб встигнути проголосувати за законопроєкт, який передбачає підтримку України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Представники демократів і республіканців у Сенаті США в четвер продовжили переговори для узгодження позицій щодо схвалення додаткової допомоги Україні та Ізраїлю й посиленню заходів із безпеки на кордоні.

“Ми досягаємо прогресу, і Білий дім бере участь, що добре. Все обнадіює”, – заявив журналістам сенатор Джон Тьюн, другий за посадою республіканець у Сенаті.

У Конгресі США, як відомо, понад два місяці застряг запит Білого дому на додаткове фінансування, який передбачає виділення загалом близько 61 мільярда доларів Україні – на військову та макрофінансову допомогу.

Будь-яка угода в Сенаті, який контролюють демократами з перевагою в 51 голос, повинна буде також отримати схвалення Палати представників США, яку контролюють республіканці (більшість у 221 проти 213).

Законодавці нижньої палати Конгресу залишили Вашингтон у четвер, щоб розпочати святкові канікули, що унеможливлює ухвалення допомоги до Різдва.

Нагадаємо, лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі схвалили рекомендацію Європейської комісії про відкриття переговорів про вступ із Україною та Молдовою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE