Politerno > Україна і світ > Кадиров просить зняти санкції з його рідних в обмін на 20 українських військовополонених

Кадиров просить зняти санкції з його рідних в обмін на 20 українських військовополонених

  • 5 Січня, 2024
  • 807 Переглядів
  • 0

Глава Чечні Рамзан Кадиров запропонував звільнити 20 українських військовополонених, якщо з членів його родини знімуть західні санкції.

Про це пише УП з посиланням на російське інформаційне агентство “ТАСС”.

“Не винні моя мама, дружина, дочки і племінники. Вони ніколи не брали участь у політичних іграх. Ніколи слова не сказали. Я воював, я буду воювати…

Проти мене введіть все, що хочете, але сім’ю, матір не трогайте. Якщо їм важливе життя цих людей, то нехай поміняють на санкції своїх солдатів”, – зазначив диктатор Чечні.

Список прізвищ військовополонених Кадиров нібито передав колишньому інспектору ООН зі спостереження за ліквідацією іракської зброї масового знищення Скотту Ріттеру.

Ріттер раніше просував кремлівський наратив, що “Захід контролює Україну та використовує її у своїх цілях”.

Також на зустрічі з Ріттером показали ролик, на якому чоловіки у формі ЗСУ, нібито українські військовополонені, просять зняти “абсурдні санкції, які ні на що не впливають”, із неповнолітніх родичів Кадирова, його коней та літаків, на яких літав Кадиров.

Нагадаємо, Сполучені Штати не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022-2023 років, адже прагнуть допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу. У МЗС України заявили, що заяву Міллера не слід сприймати як намір США зменшити підтримку України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE