Politerno > Україна і світ > США прагнуть допомогти Україні розбудувати свій ВПК – МЗС не вважає це зменшенням підтримки

США прагнуть допомогти Україні розбудувати свій ВПК – МЗС не вважає це зменшенням підтримки

  • 5 Січня, 2024
  • 292 Переглядів
  • 0
США - УКраїна - корупція

Сполучені Штати не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022-2023 років, адже прагнуть допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу. У МЗС України заявили, що заяву Міллера не слід сприймати як намір США зменшити підтримку України.

Як пише “Європейська правда”, про це на брифінгу заявив речник Державного департаменту Метью Міллер.

За його словами, США не вважають, що у продовженні підтримки на попередньому рівні є потреба, оскільки мета Вашингтона полягає в тому, щоб допомогти Києву стати на власні ноги та розбудувати власну військово-промислову базу так, щоб він міг самостійно фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

“Ми будемо продовжувати підтримувати Україну… стільки, скільки буде потрібно. Це не означає, що ми продовжуватимемо підтримувати її на тому ж рівні військового фінансування, що й у 2022 і 2023 роках”, – зазначив він.

“Але ми ще не на цьому шляху, і саме тому так важливо, щоб Конгрес ухвалив законопроєкт про додаткове фінансування, тому що ми ще не досягли того рівня, коли Україна може захистити себе, спираючись лише на власні сили”, – наголосив Міллер.

Речника українського МЗС Олег Ніколенко зазначив, що заяву Міллера не слід сприймати як намір США зменшити підтримку України.

"Під час контактів на всіх рівнях США демонструють чітке розуміння критичної необхідності забезпечення нашої держави всією необхідною військовою та фінансовою допомогою, аби ми здобули перемогу", – сказав представник українського МЗС.

Ніколенко додав, що Міллер говорив про "трансформацію допомоги лише тоді, коли Україна самостійно справлятиметься із своїми потребами".

"А допоки нам потрібна підтримка, надзвичайно важливо, щоб Конгрес США якнайшвидше ухвалив рішення про подальше фінансування допомоги Україні в заявленому обсязі. Підтримка України – не благодійність. Насамперед це – інвестиція в американську національну безпеку та захист світової демократії", – підкреслив він.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс відреагував на інформацію про те, що Росія вже використала північнокорейські балістичні ракети у війні проти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE