Politerno > Україна і світ > КОАС поновив суддю з паспортом РФ на посаді судді Верховного суду – рішення оскаржать

КОАС поновив суддю з паспортом РФ на посаді судді Верховного суду – рішення оскаржать

  • 10 Січня, 2024
  • 299 Переглядів
  • 0

Київський окружний адміністративний суд 10 січня задовольнив позов ексголови Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова щодо поновлення на посаді судді і виплати заробітної плати «за час вимушеного прогулу».

Також суд постановив стягнути з Верховного суду заробітну плату Львова за час «вимушеного прогулу».

Спочатку представниця Верховного суду відмовилася коментувати, чи будуть подавати апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду.

Однак згодом стало выдомо, що Верховний суд оскаржуватиме рішення Київського окружного адміністративного суду про поновлення на посаді судді Богдана Львова, у якого журналісти знайшли російський паспорт.

"10 січня 2024 року Київський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Богдана Львова про визнання протиправним та скасування наказу Голови ВС щодо відрахування його зі штату ВС, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу", - йдеться у повідомленні.

Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржуватиме його в апеляційному порядку.

У вересні 2022 року журналісти "Схем" виявили, що Богдан Львов має громадянство Російської Федерації. Він отримав його ще у 1999 році у Москві, на той момент вже працюючи суддею в Україні. А у 2012 році оновив паспорт РФ після досягнення 45-річчя.

Сам Богдан Львов заперечував наявність російського паспорта. 

5 жовтня 2022 року тоді ще голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував голову Касаційного господарського суду Богдана Львова зі штату Верховного суду на підставі листа СБУ про наявність у нього громадянства РФ.

7 грудня 2023 року стало відомо, що Державна міграційна служба України зупинила розгляд питання про позбавлення громадянства України екссудді Верховного суду Богдана Львова. У відомстві не дали відповіді на запит журналістів про причини такого рішення, пославшись на "конфіденційність" такої інформації. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо розкритикував стратегію Заходу щодо війни Росії проти України, заявивши, що сама країна-агресор потребує гарантій безпеки, а Україна неспроможна на повноцінний контрнаступ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE