Politerno > Україна і світ > СБУ заявила про розкриття махінацій на закупівлі мінометних снарядів

СБУ заявила про розкриття махінацій на закупівлі мінометних снарядів

  • 29 Січня, 2024
  • 353 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України заявила, що викрила корупційну схему закупівлі військовими озброєння на загальну суму близько 40 мільйонів доларів.

“Оголошення про масове шахрайство на закупівлях, підтверджене Міністерством оборони України, матиме величезний резонанс у країні, яка постраждала від майже дворічного вторгнення Росії.

Боротьба з викоріненням поширеної корупції залишається головною проблемою, оскільки Україна наполягає на вступі до Європейського Союзу”, – пише Reuters.

У СБУ повідомили, що в ході розслідування викрито посадовців Міноборони та керівників постачальника зброї “Львівський Арсенал”, які вкрали майже 1,5 мільярда гривень при закупівлі снарядів.

За версією слідства, до розкрадання причетні колишні та діючі високопосадовці Міноборони та керівники афілійованих компаній.

Розкрадання стосувалося закупівлі 100 000 мінометних снарядів для військових.

У СБУ повідомили, що контракт на поставку снарядів із «Львівським арсеналом» було укладено у серпні 2022 року – через шість місяців війни – і оплата була здійснена наперед, частина коштів перерахована за кордон.

Але, як сказано в заяві, зброя так і не надійшла, а частина коштів була переведена на іноземні рахунки.

У повідомленні йдеться, що п’ятьом особам вручено “повідомлення про підозру” – це перша стадія українського судового провадження – як у міністерстві, так і в постачальника зброї. Зазначається, що одного підозрюваного затримали під час спроби перетину українського кордону.

Про збройну аферу ще наприкінці липня 2023 року писала “Українська правда”, зокрема повідомлялося, що “Львівський арсенал” отримав від Міноборони 1,4 мільярда гривень на поставку великої партії мінометних пострілів 120 мм і 82 мм, але давно прострочила контракт і не передала ЗСУ жодної міни.

Нагадаємо, Міноборони з правоохоронцями проводять незаплановані перевірки ТЦК та СП в регіонах і фіксують багато порушень, також проводяться незаплановані перевірки складів з продуктами в військових частинах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE