Politerno > Україна і світ > The Times пише, що Зеленський таки хотів звільнити Залужного, пропонував Сирському та Буданову замінити його, ті відмовилися

The Times пише, що Зеленський таки хотів звільнити Залужного, пропонував Сирському та Буданову замінити його, ті відмовилися

  • 31 Січня, 2024
  • 1171 Переглядів
  • 0

Володимир Зеленський 29 січня справді звільнив головкому ЗСУ Валерія Залужного, проте через тиск міжнародних партнерів та командування української армії змушений був скасувати своє рішення.

Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела.

У понеділок українські політики та ЗМІ повідомляли про звільнення Залужного, проте невдовзі до Міноборони виступили із заявою, що це не відповідають дійсності. Трохи згодом із подібним повідомленням виступив і прес-секретар президента України.

The Times пише, що Залужного викликали на особисту зустріч до Зеленського, на якій головком ВСУ розкритикував бачення ситуації на фронті радниками президента як «надто позитивне» та «нереалістичне». Президент після цього вимагав від нього піти у відставку і, коли той відмовився, підписав указ про зняття його з посади. Як повідомляється, Залужний повернувся до свого офісу і оголосив своїм заступникам, що «збирає речі», відповідаючи на запитання, чи справді його звільнено.

Командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський і голова військової розвідки Кирило Буданов, пише The Times, відмовилися обійняти запропоновану Зеленським посаду Залужного, і це насамперед змусило президента переглянути своє рішення.

Джерело з українського генералітету каже виданню, що «Зеленському необхідно усвідомити, що військові довіряють Залужному, і якщо президент хоче, щоб вони йому довіряли, йому необхідно також довіряти Залужному». Він додає, що радники, які оточують Зеленського, «занурили його в «теплу ванну», в якій не видно реалій фронту».

Нагадаємо, Єврокомісія офіційно запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції, чого вимагали декілька країн Євросоюзу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE