Politerno > Україна і світ > “Нездатність держави покращити рівень укомплектованості ЗСУ”: Залужний назвав проблеми, а також цілі та виклики у 2024 році

“Нездатність держави покращити рівень укомплектованості ЗСУ”: Залужний назвав проблеми, а також цілі та виклики у 2024 році

  • 1 Лютого, 2024
  • 546 Переглядів
  • 0

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний у своїй колонці для CNN окреслив три головні цілі, на яких треба зосередити зусилля у війні проти російської агресії.

Про це Залужний написав у колонці для CNN.

“Отже, у 2024 році ми повинні зосередити наші основні зусилля на трьох напрямках:

  • Створення системи забезпечення наших Збройних сил високотехнологічними засобами.
  • Впровадження нової філософії підготовки та ведення бойових дій, яка враховує обмеження в засобах та способах їх застосування.
  • І якнайшвидше опановувати нові бойові можливості”.

За його словами, Україна вже володіє можливостями для знищення ворога і забезпечення існування державності.

“Нашою метою має бути використання моменту – максимальне накопичення новітніх бойових спроможностей, які дозволять нам менше ресурсів спрямовувати на нанесення максимальної шкоди ворогу, припинення агресії та захист України від неї в майбутньому”, – підкреслив Залужний.

Також Залужний заявив, що перед Збройними силами стоїть виклик щодо створення абсолютно нової державної системи технологічного переозброєння.

“Виклик, який стоїть перед нашими Збройними силами, не можна недооцінювати. Він полягає у створенні абсолютно нової державної системи технологічного переозброєння”, – додав головком.

За словами головнокомандувача, з урахуванням того, чим володіють ЗСУ на даний момент, створення такої системи може бути досягнуто за п’ять місяців. “Наші партнери дотримуються такої ж думки”, – підкреслив Залужний.

Він вважає, що ці п′ять місяців, зокрема, будуть витрачені на створення відповідної організаційної структури, заповнення та оснащення посад, навчання та підтримку, розбудову допоміжної інфраструктури та логістики, а також розробку доктринальної бази.

При цьому він перерахував проблеми, які стоять на заваді розвитку ЗСУ, серед них, зокрема, нездатність державних інституцій в Україні покращити рівень укомплектованості наших Збройних сил без застосування непопулярних заходів, а також недосконалість нормативно-правової бази в нашій країні і часткова монополізація оборонної промисловості.

"Наш бойовий досвід, особливо з 2022 року, є унікальним - але в інтересах перемоги ми повинні постійно шукати нові шляхи та нові можливості, які допоможуть нам отримати перевагу над ворогом", - зазначив Залужний.

Нагадаємо, вибух 9 серпня на Загорському оптико-механічному заводі у підмосковному Сергієвому Посаді, на думку Forbes, зірвав виробництво російських безпілотників «Ланцет».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE