Politerno > Україна і світ > ЗСУ вивели з ладу третину кораблів ЧФ РФ – розвідка Британії відмітила важливість знищення катера “Івановєц”

ЗСУ вивели з ладу третину кораблів ЧФ РФ – розвідка Британії відмітила важливість знищення катера “Івановєц”

  • 6 Лютого, 2024
  • 187 Переглядів
  • 0

За даними Генштабу ЗСУ українські сили вивели з ладу за час широкомасштабного вторгнення близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ.

“За даними Генерального штабу Збройних сил України, наші військові вивели з ладу 24 російських кораблі та один підводний човен.

За даними з відкритих джерел, станом на початок широкомасштабного вторгнення Чорноморський флот РФ налічував 74 бойових кораблі”, – повідомляє Стратком ЗСУ у Telegram.

Своєю чергою розвідка Великої Британії вважає, що ліквідація російського ракетного катера “Івановєць” позначиться на функціональних можливостях Чорноморського флоту РФ.  

“Цілком ймовірно, що знищення катера матиме вплив на елементи командування та управління Чорноморського флоту, а також, можливо, змусить його переоцінити свою маневреність поблизу Західного Криму”, – йдеться у повідомленні.

В Міноборони Британії проаналізували відео ударів безпілотників по кораблю і вказали, що це призвело до великої пробоїни, яка “майже напевно призвела до затоплення корабля”.

Описуючи характеристики судна, британська розвідка пояснила, що його складна система зв’язку дозволяє надсилати дані наведення на інші кораблі, гелікоптери та патрульні літаки дальнього радіусу дії, а також отримувати їх від них.

Зазначається, що цей останній успіх України підкреслює постійну вразливість російських військових кораблів, які діють у Чорному морі.

“Проте, майже напевно, російський флот все ще здатен виконувати три свої основні завдання в Чорному морі: нанесення ударів на великі відстані, патрулювання та підтримка”, – йдеться в огляді.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі з Bihus.Info заявляють, що ідентифікували тих, хто встановив приховані камери у готельні номери для стеження за редакцією. Це була Служба безпеки України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE