Politerno > Україна і світ > Офіс генпрокурора забрав у СБУ провадження про стеження за Bihus.Info

Офіс генпрокурора забрав у СБУ провадження про стеження за Bihus.Info

  • 6 Лютого, 2024
  • 254 Переглядів
  • 0

Офіс генпрокурора доручив розслідувати незаконне прослуховування і стеження за представниками видання Bihus.Info Державному бюро розслідувань.

Про це повідомила пресслужба ОГП.

“Офіс генерального прокурора доручив слідчим Головного слідчого управління ДБР здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за заявою представника журналістської редакції Bihus.Info щодо незаконного встановлення та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації у приміщенні заміського комплексу на території Київської області.

Враховуючи, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення ймовірно причетні співробітники правоохоронного органу, досудове розслідування у кримінальному провадженні підлягає виключній підслідності Державного бюро розслідувань”, – йдеться у заяві.

“Свобода слова є невід’ємною складовою демократичного суспільства і фундаментальним принципом правової держави. Порушення прав журналістів є неприпустимими і підлягають ретельному розгляду та належній реакції. Органи прокуратури мають зобов’язання гарантувати захист журналістів від будь-яких форм тиску та переслідувань, а журналісти отримувати інформацію про цю роботу. Саме з цією метою в Офісі генерального прокурора діє “платформа захисту прав журналістів”, – зазначив Костін.

В ОГП кажуть, що у відповідності до підписаного меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю проводять робочі зустрічі з представниками медіа.

Остання зустріч прокурорів та журналістів відбулася в січні 2024 року, а наступну проведуть найближчим часом, пообіцяли в ОГП.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ українські сили вивели з ладу за час широкомасштабного вторгнення близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE