Politerno > Україна і світ > Внаслідок пецоперації “Цитадель” ССО у Чорному морі підірвано РЛС ворога

Внаслідок пецоперації “Цитадель” ССО у Чорному морі підірвано РЛС ворога

  • 6 Лютого, 2024
  • 253 Переглядів
  • 0

В результаті вдалої операції на одній з видобувних платформ у Чорному морі Сили спецоперацій ЗСУ знищили раділокаційну станцію росіян та обладнання, яке допомагало ворогу атакувати південь України дронами-камікадзе.

Про це повідомляє пресслужба ССО.

“Оператори 73-го морського центру ССО провели надскладну та ефективну операцію у Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, блискавично спрацювавши у зоні потенційного ураження противника”, – йдеться у повідомленні.

Пояснюється, що за розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ (за даними УП, одна з так званих “вишок Бойка” – ред) росіяни використовували для підсилення роботи БпЛА “Мохаджер-6”. А саме – встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи. Зазначається, що такий безпілотник ворог застосовував для ведення розвідки та подальшого нанесення ударів дронами-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України. 

Крім цього, на платформі противник встановив радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів) “Нева-Б”. За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали обстановку в північно-західній частині Чорного моря.

Нинішня спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ, розповідають у ССО.

Вночі човни 73-го морського центру Сил спецоперацій підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі.

У ССО кажуть, що в результаті було захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною.

“Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря”, – додали у ССО.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора доручив розслідувати незаконне прослуховування і стеження за представниками видання Bihus.Info Державному бюро розслідувань.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE