Politerno > Тернопільщина > Самобуд на Загребельній. У продажу чергова комерційна нерухомість, яка зводилася, як приватна садиба

Самобуд на Загребельній. У продажу чергова комерційна нерухомість, яка зводилася, як приватна садиба

  • 6 Лютого, 2024
  • 2175 Переглядів
  • 0

У Тернополі продовжують реалізовуватися будівельні афери за накатаною схемою – замість приватного будинку, як зазначено у документах, зводиться комерційна нерухомість з порушеннями містобудівної документації.

Як ми уже повідомляли, поліція не те, що не реагує на такі самобуди, вона ще й ігнорує повідомлення та навіть кримінальні провадження щодо зазначених схем.

Отже, нещодавно Politerno повідомило про новий самобуд на Чумацькій, 17, 19. Як ми зазначали, за даними жителів сусідніх будинків, поліція не збирається реагувати згідно своїх повноважень й зупиняти незаконне будівництво.

Днями нашій редакції повідомили про чергові «гарячі точки» щодо впровадження згаданої схеми. Зокрема, 5 лютого ми розповіли про самобуд на вулиці Глиняній, 23.

Продовжуємо серію статтей щодо будівельних афер самовільним будівництвом на вул. Загребельна, 51.

Тут все, як і на попередніх об’єктах – був приватний будинок із двома земельними ділянками.

Спочатку була куплена одна ділянка, на якій побудували комерційну нерухомість. Через рік придбали іншу – з самим будинком. На ній теж звели багатоквартирну будівлю.

У першу випадку містобудівні документи затвердили у 2019 році. Об’єкт на ділянці з кадастровим номером 6110100000:13:002:0096 називається: “Будівництво однородинного житлового будинку; Тернопільська обл., м. Тернопіль, вул. Загребельна, 51”.

У карткці № ТП 141201691631 з реєстра документів ДАБІ за 2020 рік об’єкт будівництва на ділянці з кадастровим номером 6110100000:13:002:0097 називається так само – “Будівництво однородинного житлового будинку; Тернопільська обл., м. Тернопіль, вул. Загребельна, 51”.

Як міг пересвідчитися читач, на паркані будівництва розміщено оголошення про продаж квартир. На “Дім.Ria” теж розміщено відповідні оголошення.

Іншими словами, про “однородинний будинок” годі й говорити. Що ж про все це скаже податкова?

Вкотре закликаємо поліцію починати діяти. У Тернополі таких об’єктів багато, ваш обов’язок фіксувати злочини і зупиняти незаконні будівництва.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE