Politerno > Тернопільщина > Самобуд на Глиняній. Поліція реагуйте, бо потім скажете, що вже пізно!

Самобуд на Глиняній. Поліція реагуйте, бо потім скажете, що вже пізно!

  • 5 Лютого, 2024
  • 2458 Переглядів
  • 0

В Тернополі продовжують реалізовуватися будівельні афери за накатаною схемою – замість приватного будинку, як зазначено у документах, зводиться комерційна нерухомість зі всім «стандартним набором» порушень містобудівної документації.

Поліція не те, що не реагує на такі самобуди, вона ще й ігнорує повідомлення та навіть кримінальні провадження щодо зазначених схем.

Отже, нещодавно Politerno повідомило про новий самобуд на Чумацькій, 17, 19. Як ми зазначали, за даними жителів сусідніх будинків, поліція не збирається реагувати згідно своїх повноважень й зупиняти незаконне будівництво.

Днями нашій редакції повідомили про чергові «гарячі точки» щодо впровадження згаданої схеми.

Починаємо з вулиці Глиняної, 23. Замовник Одарчук Володимир Володимирович. Цей чоловік є власником обслуговуючого кооперативу «Житлово – будівельний кооператив «Крушельницька», який побудував висотку на вул. С.Крушельницької, 53 на місці обваленого будинку. З цією історією пов’язані досить гучний скандал і судові баталії.

На Глиняній, 23 замість приватного будинку зводять багатоквартирний будинок:

Уже видно неозброєним оком, що будується багатоквартирний будинок, але ось що зазначено на паспорті об’єкта:

Згідно містобудівних умов та обмежень тут відбувається – «Будівництво індивідуального житлового будинку з прибудованими приміщеннями для індивідуальної трудової та підприємницької діяльності».

Наочні порушення:

Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах: 12 від планувальної відмітки землі до найвіддаленішого по вертикалі елементу будівлі, з врахуванням вимог ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій», розділ 6, п.6.1.31 (до 3-х поверхів без урахування мансарди).

Як бачимо, хоч висотного крану поки що немає (до речі його там й ніде поставити), та все ж будинок явно буде рости.

Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки: 50 згідно ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій».

Ділянки, адже їх там кілька, забудовані повністю на 100%.

Мінімально допустимі відстані теж порушені.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE