Politerno > Україна і світ > Зеленський заявив, що думає про відставку Залужного і зміну чи то напрямку, чи то керівництва країни

Зеленський заявив, що думає про відставку Залужного і зміну чи то напрямку, чи то керівництва країни

  • 5 Лютого, 2024
  • 627 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що “розмірковує” над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також перезавантаження напрямку керівництва країною.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю італійському телеканалу Rai1.

Зеленського попросили прокоментувати повідомлення ЗМІ про можливу відставку Залужного.

“Залужний? Нам потрібне перезавантаження, зміна керівництва, не тільки військового … Це питання, яке стосується людей, які мають очолити Україну. Безумовно необхідне перезавантаження, новий початок”, – сказав Зеленський.

“Коли ми говоримо про це, я маю на увазі ротацію цілої низки державних лідерів, не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я розмірковую над цією заміною (Залужного – ред.), але не можна сказати, що тут ми замінили одну людину…

Якщо ми хочемо перемогти, ми повинні штовхати всіх в одному напрямку, переконані в перемозі, ми не можемо зневіритися, опустити руки, ми повинні мати правильні позитивні енергії… Тому я говорю про перезавантаження, про заміну, я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країною”, – додав президент.

Зеленський додав, що “це питання людей, які мають керувати Україною. Безумовно, потрібне перезавантаження, новий початок”.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати не повинні втручатися в питання можливого звільнення головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Як пише WP, посадовці Білого дому не підтримали рішення про звільнення Валерія Залужного, але і не заперечували, визнавши такий крок “як суверенний вибір президента” України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE