Politerno > Тернопільщина > Начальник поліції Зюбаненко опустився до того, що замовив брехливий пасквіль проти журналіста-розслідувача

Начальник поліції Зюбаненко опустився до того, що замовив брехливий пасквіль проти журналіста-розслідувача

  • 4 Лютого, 2024
  • 19194 Переглядів
  • 0

У неділю, 4 лютого, на платформі TelegraPH з’явилася замовна стаття, націлена на дискредитацію редактора тернопільського інтернет-видання Politerno, журналіста-розслідувача  Андрія Щесняка.

В зазначеному оповіданні, інакше цей «витвір» назвати не можливо, Андрія Щесняка звинуватили у просуванні «руського світу» у минулому і тепер, «кримінальних злочинах минулого» та «ухилянні» від мобілізації.

Редакція Politerno стверджує, що зазначені у чорнусі дані не відповідають дійсності. Від початку і до кінця пасквіль є брехливим.

Також звертаємо увагу читачів на той факт, що зазначений матеріал написано на платформі Telegraph, яку запустив месенджер Telegram для публікації текстів. Тобто заказуху розповсюдили анонімно, з подальшим оприлюдненням на Facebook-сторінці «News Ukraine», яка за оплату приймає будь-які тексти для подальшого опублікування і не має власного засобу масовї інформації. Це просто «розкручена» сторінка – не більше.

Як зазначалося, заказуха з’явилася 4 лютого, відразу після виходу на сайті Politerno журналістського розслідування під назвою «Що ще приховує пан Зюбаненко? Як брат начальника Кременчуцької міліції уникнув покарання за вбивство».

У цьому матеріалі з посиланням на повідомлення ЗМІ ми розповіли, як у 2011 році чинний начальник тернопільської обласної поліції Сергій Зюбаненко, на той час керівник кременчуцької міліції, допоміг своєму братові уникнути відповідальності за смертельний наїзд не 20-річну місцеву жительку.

За кілька днів до цього, ми писали й про негласне стеження за редактором Politerno, яке, за нашими даними, ініціював саме Сергій Зюбаненко. Мотивом поліцейського начальника була помста. Знаючи де перебуває Андрій Щесняк, пан полковник намагався підлаштувати вручення йому повістки із залученням працівників поліції та ТОМ ТЦК та СП. Звісно ж, із подальшою миттєвою доставкою у військкомат і відправкою на фронт.

За матеріалом нашого сайту розпочато кримінальне провадження відносно стеження. Окремо здійснюється перевірка Головним управлінням СБУ щодо можливого незаконного стеження та перешкоджання журналістській діяльності.

Чому ж пан Зюбаненко пішов на порушення закону, щоб відправити подалі з Тернополя відомого викривача корупційних схем? До речі, Андрій Щесняк є заявником та викривачем у кримінальному провадження відносно мера Тернополя Сергія Надала, яке розслідується НАБУ та САП.

Наприкінці минулого року на нашому сайті вийшли журналістські розслідування «Талановитий міліцейський піарник. Як “скляна” мрія Зюбаненка загрузла у корупції і стала довгобудом» та «Хабарник та колаборант з “Води Криму”. Чому Зюбаненко приховував інформацію щодо свого тестя».

У першому розслідуванні ми розповіли про роботу Сергія Зюбаненка у Львові, де він очолив міську поліцію, але після скандалу з довгобудом міського відділу поліції був змушений погодитися на другорядну посаду одного із заступників начальника обласного управління Нацполу. Ще за якийсь час його взагалі перевели на Сумщину, подалі від «скляної мрії». У другому матеріалі йшлося про тестя пана Зюбаненка – керівника районного водоканалу у Криму, прислужника окупантів, та про те, як Сергій Зюбаненко приховав даний факт від громадськості.

Після виходу цих розслідувань, а також статті під назвою «Операція “Акциз”. Для чого підлеглі Зюбаненка складають протоколи, які потім тихо скасовує суд» редактор «Politerno» Андрій Щесняк помітив за собою стеження невідомих осіб – певні чоловіки потрапляли йому на очі по кілька разів на день у різних місцях Тернополя. Також він помітив кілька автомобілів, які їздили за ним по місту. Згодом, як повідомялося, це переросло у стеження і вручення повістки з подальшою доставкою у військкомат.

Як бачимо, Сергій Зюбаненко, не зупиняється й перейшов до інформаційних атак – щоправда надто недолугих, щоб навіть пересічні тернополяни повірили, що один з небагатьох справжніх викривачів корупції в Тернополі працював чи працює на «рускій мір». Автори оповідання не навели ні дат, ні джерел інформації, ні прив’язок до біографії Андрія Щесняка. Навіть сайту немає, на який би можна було поскаржитися. Від початку і до кінця – дезінформація і наклеп. І одним з перших, хто вподобав пост «News Ukraine» з брехливою статтею був керівник прес-служби ГУ НП у Тернопільській області Сергій Крета.

Надіємося, тепер тернополянам повною мірою стало зрозуміло, що за керівника поліції їм «спустили» минулого літа з Києва. Замість того, щоб справді боротися із організованою злочинністю та будівельною мафією у Тернополі, пан Зюбаненко вдався до переслідування журналіста, який критикував його за бездіяльність й розповідав про професійний шлях поліцейського начальника.

Нагадаємо, поліція продовжує ігнорувати порушення законодавства щодо ведення будівельних робіт у Тернополі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE