Politerno > Тернопільщина > Що ще приховує пан Зюбаненко? Як брат начальника Кременчуцької міліції уникнув покарання за вбивство

Що ще приховує пан Зюбаненко? Як брат начальника Кременчуцької міліції уникнув покарання за вбивство

  • 3 Лютого, 2024
  • 13918 Переглядів
  • 0

Днями Politerno повідомило, що за редактором видання тернопільськими поліцейськими здійснювалося негласне стеження. Історія наробила чимало шуму, а за матеріалом сайту розпочато кримінальне провадження. Окремо здійснюється перевірка Головним управлінням СБУ щодо можливого незаконного стеження та перешкоджання журналістській діяльності. І це офіційна частина, якщо так можна виразитися. Реагують й пересічні громадяни.

Після виходу згаданого матеріалу на пошту редакції надійшов лист із посиланням на повідомлення видання Gazeta.ua за 2011 рік. Без коментарів.

Навіть коли ми готували журналістські розслідування «Талановитий міліцейський піарник. Як “скляна” мрія Зюбаненка загрузла у корупції і стала довгобудом» та «Хабарник та колаборант з “Води Криму”. Чому Зюбаненко приховував інформацію щодо свого тестя», ми не знайшли цієї інформації – зараховуємо промах. Але те, що ми прочитали у зазначеній статті приголомшило навіть нас.

Зовсім іншими фарбами заграла історія із стеженням за редактором Politerno, адже зухвалість начальника поліції не піддавалася логічному поясненню. Навіщо? Невже справді банальна помста за опубліковані матеріали? Це ж на ноги потрібно було підняти розшуковиків, технічний відділ, патрульних. Тепер психологічний портрет пана Зюбаненко довершено і стеження видається дитячою забавкою.

Отже, увечері 11 листопада 2011 року 20-річна Оксана Гончаренко з міста Кременчук Полтавської області переходила вул. 60-річчя Жовтня. Дівчина йшла пішохідним переходом біля зупинки «Водоканал» й зупинилася на острівці безпеки. Далі наводимо цитату Gazeta.ua:

Як зазначало видання, прокуратура порушила кримінальну справу, було проведено кілька експертиз, які нібито встановили, що Олександр Зюбаненко був тверезий. Свідки ж трагедії упевнені, що він був п’яний.

Сергій Зюбаненко підтвердив, що за кермом «шкоди» був його брат. Навіть заявив, що після аварії змусив того написати рапорт на звільнення. А ще заявив, що на час розслідування хотів узяти відпустку, але керівництво з області не дозволило йому цього зробити.

Ну далі видання наводить цитату родича загиблої:

А ось що розповідав Юрій Сулаєв з обласної міліції, напевно, саме той слідчий: «Хто винен, буде ясно після проведення всіх експертиз і допитів свідків. Треба вияснити, який колір був на світлофорі, з якою швидкістю їхав водій, від якої машини загинула дівчина».

Місцеве видання «Телеграфь» писало, що з Оксаною Гончаренко попрощалися 15 листопада 2011 року. Це ж медіа так описувало трагедію (наводимо повідомлення мовою оригіналу):

Як бачимо, місцеві ЗМІ побоювалися називати імена Зюбаненків.

Жодної згадки про кримінальну справу проти Олександра Зюбаненка у відкритих джерелах ми не знайшли. На Судовій владі запит за його ім’ям та прізвищем вказав справу за 2018 рік за його позовом проти капрала поліції. Ось такий «серцевий напад» у батька малих дітей.

За даними YouControl, брат начальника Тернопільської обласної поліції з 2016 року зареєстрований «фопом» та займається ремонтом комп'ютерів і периферійного устатковання.

Він є постійним постачальником послуг для різних держустанов Полтавської області за своїм кведом.

Скажімо, замість того, щоб сидіти у «Кременчуцькій виховній колонії» за вбивство дівчини, Олександр Зюбаненко у 2022 році за 19 тисяч гривень відремонтував там принтер.

Для цієї ж установи він заправляє картриджі та надає інші послуги. Він не приймає участі у великих закупівлях - держустанови укладають з ним дрібні контракти, щоб не світити. Але таких закупівель без використання електронної системи багато і це хороший бонус до основного бізнесу.

Ну і на останок – вишня на торт. Оксана Гончаренко загинула від удару автомобіля Олександра Зюбаненка 11 листопада 2011 року, а вже через три місяці, у лютому 2012 року, нaчaльник Кременчуцькoгo мicькoгo упрaвлiння УМВС Укрaїни в Пoлтaвcькiй oблacтi Сергій Зюбаненко був призначений на керівну посаду в один з найбільших обласних центрів України – начальником Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області. Згодом він опиниться у Тернополі.

До Майдану лишалося менше двох років, міністром внутрішніх справ за кілька днів до загибелі Оксани призначили друга Олександра Януковича - Віталія Захарченка. Молоді міліцейські «реформатори» у Києві цінувалися. Попереду чекали «великі справи».


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE