Politerno > Україна і світ > Зеленський призначив начальником Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича

Зеленський призначив начальником Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича

  • 9 Лютого, 2024
  • 458 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський призначив керівником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майора Анатолія Баргилевича, за пропозицією головнокомандувача Олександра Сирського.

“Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі”, – зазначив у зверненні Зеленський.

Також Зеленський повідомив, що Сирський визначив кандидатури заступників, і президент підпише відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу. 

Раніше ми повідомляли, що за даними ZN.UA, новим командувачем Сухопутних військ Збройних сил України замість Олександра Сирського стане заступник міністра оборони Олександр Павлюк. Співрозмовник “Дзеркала тижня” додав, що керівником Генштабу ЗСУ планують призначити командувача Силами територіальної оборони Анатолія Баргелевича. 

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін виправдав дії нацистів, заявивши, що незговірливість поляків щодо приналежності Гданська змусила Адольфа Гітлера почати війну з Польщею в 1939 році. У Польщі обурилися цьому. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE