Politerno > Україна і світ > Порошенка не випускають на конференцію в Мюнхен: Буданов повідомив Стефанчуку про “ризики для життя”

Порошенка не випускають на конференцію в Мюнхен: Буданов повідомив Стефанчуку про “ризики для життя”

  • 14 Лютого, 2024
  • 1387 Переглядів
  • 0

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук не підписав розпорядження про відрядження лідера фракції “Європейська солідарність” Петра Порошенка для участі в Мюнхенській конференції з безпеки через нібито загрозу його життю за кордоном.

Про це Порошенко заявив на брифінгу після зустрічі зі Стефанчуком 14 лютого, цитує “Інтерфакс-Україна“.

“Начальник головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив чомусь спікеру парламенту Руслану Стефанчуку про те, що одразу ж після перетину кордону Україна-Польща, а особливо в Мюнхені, мені, як п’ятому президенту і лідеру опозиції, загрожує смертельна небезпека.

І не здатні мене захистити, як охоронювану особу, ні управління державної охорони, ні вся система безпеки Німеччини. І єдиний спосіб, щоб врятувати Порошенка – його не випустити”, – зазначив Порошенко.

Порошенко також виклав відео свого брифінгу у Facebook. Він назвав причетних до нинішнього рішення політиканами, яким “немає чого робити”, і закликав не ганьбитися перед міжнародним співтовариством.

Порошенку не вперше не дозволяють виїзд за кордон для участі в міжнародних подіях. 1 грудня 2023 року прикордонники не випустили його у відрядження до Польщі та США. Поілтик назвав це “антиукраїнською диверсією”.

З 1 січня 2024 року набуло чинності оновлене розпорядження спікера Руслана Стефанчука, згідно до якого, для виїзду у відрядження за кордон народним депутатам до заяв будуть необхідні “тези” від МЗС для офіційних заяв і коментарів на міжнародній арені.

Пізніше Стефанчук заявив, що отримання нардепами перед відрядженнями за кордон тез від Міністерства закордонних справ не є спробою обмежувати їхню діяльність, а, мовляв, “сприятиме реалізації принципу one voice у державній політиці на міжнародній арені”.

Нагадаємо, Офіс президента та Ініціативна група у Верховній Раді мають два різні підходи щодо критеріїв для економічного бронювання від мобілізації: або це податки з зарплати в щонайменше 30-35 тисяч гривень, або 20 тисяч гривень доплати за працівника щомісяця. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE