Politerno > Україна і світ > ЗСУ потопили ВДК “Цезар Куніков” – моряки з автоматами проти відточеної “тактики зграї”

ЗСУ потопили ВДК “Цезар Куніков” – моряки з автоматами проти відточеної “тактики зграї”

  • 14 Лютого, 2024
  • 389 Переглядів
  • 0

На світанку 14 лютого ЗСУ разом з ГУР МО атакували великий десантний корабель Росії “Цезар Куніков” п’ятьма морськими дронами Magura V5.

Судно, яке перевозило боєкомплект, отримало критичні пошкодження лівого та правого бортів, після чого дало крен та пішло на дно поблизу Алупки, південніше населеного пункту Понизівка. За даними розвідки, більшість членів екіпажу загинули. 

Успішна атака на корабель “Цезар Куніков” стала можливою завдяки скоординованій та відточеній “тактиці зграї”. А окупанти протиставили цьому лише матросів з автоматами. У матеріалі Defense Express пояснюється, що ВДК росіян було уражено у ключових точках. 

Проаналізувавши відео розвідки, аналітики дійшли висновку, що перший морський дрон цілився у судно у носовій частині. Там знаходиться носова апарель — вразливе місце. Тож якщо борт захисників таки влучив у цю частину, то перша пробоїна утворилася у головному трюмі. 

Другий дрон атакував відсік з силовою установкою, тобто останню третину корпуса. А третій влучив туди ж, лише збільшивши ураження. 

Експерти також наголосують, що на борту “Цезаря Кунікова” повинні були бути дві 57-мм спарені автоматичні гармати АК-725. Та на відео не чути їх роботи, натомість видно окупантів, які хаотично бігають та намагаються влучити по безпілотниках з автоматів. 

У Кремлі відмовилися коментувати поповнення Чорноморського флоту черговим потопельником. А у ВМС України зауважили, що ЗСУ від початку повномасштабної війни ліквідували вже чотири ВДК окупантів. У ворога їх залишилося ще дев'ять, з яких чотири — на ремонті. 

Нагадаємо, детективи НАБУ в межах розслідування щодо закупівлі Міністерством оборони продуктів за завищеними цінами виявили корупційну схему, яка дозволяє значно завищувати ціни на певні категорії продуктів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE