Politerno > Україна і світ > Польща далека від угоди з Україною щодо імпорту аграрної продукції

Польща далека від угоди з Україною щодо імпорту аграрної продукції

  • 23 Лютого, 2024
  • 397 Переглядів
  • 0

Керівник апарату польського прем’єр-міністра Дональда Туска Ян Грабець заявив, що Польща та Україна далекі від угоди щодо імпорту української сільськогосподарської продукції, заблокованої на кордоні польськими фермерами-протестувальниками.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на AFP.

За словами представника Туска, стан переговорів з Україною “не дозволяє нам сказати, що ми маємо задовільне рішення для польської сторони або польських фермерів”.

“Ми далекі від такої угоди. На жаль, поки що немає української пропозиції, яка б дозволила сподіватися на вихід з глухого кута в торговельних відносинах”, – стверджує польський посадовець.

Як відомо, з 20 лютого польські фермери почали великий протест по всій території Польщі, зокрема на кордоні з Україною. За цей час стались кілька інцидентів із висипанням українського зерна та блокуванням пасажирського руху на кордоні.

Після цього президент Зеленський запропонував Польщі провести двосторонню зустріч на рівні урядів і, якщо потрібно, президентів у зв’язку з блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску на спільному кордоні.

Польський прем’єр Дональд Туск відхилив запрошення президента Зеленського про урядову зустріч на кордоні. Тим не менш, 23 лютого урядова делегація України приїхала на кордон, але зустріч не відбулася, оскільки представники Польщі не прибули.

Нагадаємо, Сили оборони України збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. Головне управління розвідки опублікувало траєкторію польоту російського радіолокаційного літака А-50, який українські сили збили 23 лютого.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE