Politerno > Україна і світ > Сили оборони збили ще один російський літак А-50 – ГУР показало його останню траєкторію польоту

Сили оборони збили ще один російський літак А-50 – ГУР показало його останню траєкторію польоту

  • 23 Лютого, 2024
  • 508 Переглядів
  • 0

Сили оборони України збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. Головне управління розвідки опублікувало траєкторію польоту російського радіолокаційного літака А-50, який українські сили збили 23 лютого.

“А-50 із позивним “Баян” долітався! Вітаю окупантів “С Днем защитника отечества!

Святкувати треба вдома, і так, щоб Баян не порвати! Дякую Головному управлінню розвідки МОУ та усім, хто забезпечив результат!

Працюємо далі! Разом до перемоги!”, – повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram, співрозмовник УП в розвідці, речник ГУР Андрій Юсов у коментарі УП.

За даними джерела “Української правди” це сталося в районі між Єйськом та Краснодаром.

За даними з російських пабліків, свідками падіння охопленого вогнем літака стали жителі хутора Трудова Вірменія в Краснодарському краї.

Російські пропагандисти коментують подію так: “Невстановлений літальний апарат упав у Канівському районі в Краснодарському краї, на місці падіння горить очерет, повідомили РИА Новости в екстрених службах”.

У Головному управлінні розвідки МОУ, не вдаючись у деталі, підтвердили “Українській правді” ліквідацію ворожого раідолокаційника А-50

“Можемо підтвердити знищення такої важливої цілі, ще й у таку важливу для ворога дату. Це особливо приємно

Спільні заходи Сил оборони триватимуть”, – додав Юсов.

Згодом Головне управління розвідки повідомило наступне: 

“У результаті спільної операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Повітряних Сил ЗСУ над Азовським морем збили черговий цінний російський літак А-50У.

Знищений А-50У ― нова модернізована російська версія літака”.

Повідомляється, що різке падіння швидкості та висоти підбитого літака А-50У зафіксовано поблизу міста Єйськ.

Цей літак РФ використовувала для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації.

Вартість такого судна, яких у РФ залишились одиниці, становить 350 мільйонів доларів.

Як відомо, ввечері 14 січня в російських та українських Telegram-каналах з’явилися повідомлення про збиття над Азовським морем російського літака А-50 і пошкодження повітряного командного пункту Іл-22М.

15 січня інформацію про знищення двох дороговартісних повітряних цілей підтвердили головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Нагадаємо, український прем’єр Денис Шмигаль разом з іншими міністрами та представниками прикордонної служби сьогодні, 23 лютого працюватиме на кордоні з Польщею, щоб вирішити проблему блокування українського зерна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE