Politerno > Україна і світ > “Слуги народу” не звертатимуться до КСУ щодо легітимності Зеленського, бо вибори неможливі

“Слуги народу” не звертатимуться до КСУ щодо легітимності Зеленського, бо вибори неможливі

  • 28 Лютого, 2024
  • 374 Переглядів
  • 0

Народний депутат від “Слуги народу” Федір Веніславський заявив, що його фракція не подаватиме звернення до Конституційного суду стосовно легітимності перебування Володимира Зеленського на посаді президента.

Про це Веніславський заявив в ефірі програми “Свобода Live”.

“На це питання дає однозначно, причому в імперативному аспекті, відповідь стаття 108 Конституції України. Вона говорить про те, що президент продовжує виконувати повноваження до вступу на пост новообраного президента України. Це однозначно зобов’язуюча норма, яку президент має виконати”, – зазначив Веніславський.

За його словами, всі фракції парламенту підписали згоду, що до кінця воєнного стану в Україні не можуть проводитись будь-які вибори. Також він додав, що подібна практика суперечить міжнародним нормам.

“Всі без виключення міжнародні авторитетні інституції, які займаються виборчими питаннями, міжнародна фундація виборчого права, наприклад, звернули увагу на те, що під час воєнного стану вибори проводитися не можуть”, – додав він.

Веніславський зазначив, що однією із причин відмови від проведення за нинішніх умов виборів є ризик недотримання прав виборців на всій території України.

“Для мене, як для конституціоналіста, очевидно, що дотриматись конституційних засад проведення будь-яких виборів – чи місцевих, чи парламентських, чи президентських – в принципі неможливо. А отже, їх проводити не можна, оскільки ми не забезпечимо громадянам України можливість взяти участь у виборах з дотриманням всіх прав, всіх суб’єктів виборчого процесу”, – підкреслив нардеп.

Нагадаємо, дружина російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер в ув′язненні, Юлія під час виступу в Європарламенті 28 лютого згадала війну в Україні, розповіла, чому допомога світу не спинила Володимира Путін та дала поради, як перемогти російського диктатора.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE