Politerno > Україна і світ > У Молдові назвали частиною гібридної війни “заклики” Придністров’я до Москви про допомогу 

У Молдові назвали частиною гібридної війни “заклики” Придністров’я до Москви про допомогу 

  • 29 Лютого, 2024
  • 198 Переглядів
  • 0
Молдова

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой заявив, що заклики Придністров’я про “допомогу” від РФ є частиною гібридної війни.

Про це повідомляє NewsMaker.

Як відомо, днями в інормаційному просторі ширилися повідомлення щодо з’їзду так званих депутатів Придністров’я у Тирасполі. Бюро з питань реінтеграції Молдови заявило, що «немає жодних підстав вважати, що ситуація в Придністров’ї може погіршитися» у відповідь на публічний дискурс щодо з’їзду. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що інформація про термінове бажання так званої “ПМР” приєднатися до Росії є хибною.

Міхай Попшой заявив, що Молдова, безумовно, залишається мішенню для Росії, у тому числі в контексті виборів президента і референдуму про європейську інтеграцію, що наближаються. Він вважає, що такі провокації “робилися, робляться і, ймовірно, робитимуться знову”.

“Вже деякий час ми спостерігаємо спроби дестабілізувати ситуацію та просувати наративи, які суперечать національним інтересам та інтересам молдавських громадян. Однак Молдова за ці два роки зміцнила своє становище, наші держструктури стають все більш стійкими до гібридних атак. Громадяни навчаються не дозволяти маніпулювати собою”, – зазначив глава молдовського МЗС.

Він також прокоментував і дипломатичні відносини з Москвою.

“З огляду на …. варварську агресію Росії проти України, у нас немає інших варіантів, крім зниження рівня дипломатичних відносин. …До тих часів, поки хтось порушує міжнародне право, щодня вбиває мирних жителів і руйнує їх будинки, таке не можна терпіти, тому Молдова залишається прихильницею України, її територіальної цілісності та суверенітету”, – зауважив Попшой.

Нагадаємо, очільник Пентагону Ллойд Остін зявив, що в разі поразки України у війні проти Росії з останньою доведеться воювати всьому Північноатлантичному Альянсу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE