Politerno > Тернопільщина > У Центрі екстреної меддопомоги Тернопільщини, який зі скандалом очолив “свободівець”, виявили завищення зарплат на 650 тисяч гривень

У Центрі екстреної меддопомоги Тернопільщини, який зі скандалом очолив “свободівець”, виявили завищення зарплат на 650 тисяч гривень

  • 3 Квітня, 2024
  • 1636 Переглядів
  • 0

Під час ревізії «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тернопільської обласної ради за 2020–2022 роки та січень – вересень 2023 року було виявлено порушення на суму понад 1,2 млн гривень.

Наприклад, було встановлено, що зарплата працівникам була завищена на 652 тис. грн через неправомірне нарахування, інформує управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області. Також надмірно витрачено 110 тис. грн на електроенергію та газ через необґрунтоване підвищення цін.

Підрядникам було сплачено завищену вартість ремонтно-будівельних робіт на суму 61,4 тис. грн. Крім того, 372,5 тис. грн, отримані за договорами з Національною службою здоров’я України, були використані не на медичне обслуговування, а на юридично-консультаційні послуги та оплату праці лікарів-інтернів.

Центр також не вніс змін до реєстраційних документів на 65 автомобілів вартістю 33,6 млн грн, отриманих від попередніх власників.

Нагадаємо, після смерті Михайла Джуса, який керував Центром, на посаду зі скандалом призначили у 2022 році Олександра Ріпку. Йому закидали відсутність вищої медичної освіти, брак досвіду керівника, проти цього призначення виступав голова ТОВА Володимир Труш, не підтримала на сесії призначення Ріпки і керівниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

Фактично Ріпка був креатурою місцевих «свободівців», двічі від цієї партії він безуспішно балотувався в облраду, але в 2020-му потрапив в Тернопільську райраду, де очолив фракцію «Свободи».

В інтерв’ю виданню «20 хвилин» у 2022 році Олександр Ріпка озвучив чимало планів і при цьому пояснив, звідки братиме на них кошти.

«Сьогодні дуже актуальні грантові підтримки… Гроші можна просити і з обласного бюджету, бо це вкрай необхідна річ. Але зараз час, коли добре працюють грантові програми… З важливих речей, які я хотів би втілити на підприємстві, пов’язано із залученням інвестицій для розвитку», – казав тоді Ріпка.

Насправді ж у традиційній манері «свободівців» все завершилося «розпилом» чималої суми бюджетних коштів.

Матеріали ревізії передано до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. Про результати ревізії поінформовано Тернопільську обласну прокуратуру та Тернопільську обласну раду.

Читайте також: На Тернопільщині депутат за пів року допоміг втекти з України понад 70-ти ухилянтам

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE