Politerno > Україна і світ > КВІР підтвердив запуск ракет та безпілотників по території Ізраїлю

КВІР підтвердив запуск ракет та безпілотників по території Ізраїлю

  • 14 Квітня, 2024
  • 220 Переглядів
  • 0

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) офіційно підтвердив запуск ракет та безпілотників по цілях на території Ізраїлю. Також іранські ЗМІ пишуть, що Тегеран запустив першу хвилю балістичних ракет по Ізраїлю.

Про це повідомили іранські ЗМІ.

Іранський уряд вважає цей крок відповіддю на “злочин сіоністського режиму, який полягає в нападі на консульський відділ іранського посольства в Дамаску”.

Ракетам та БпЛА знадобиться декілька годин, щоб досягти кордонів Ізраїлю. Тим часом, Армія Ізраїлю повідомила про завдання ударів у відповідь по об’єктах «Хізболла» у Лівані.

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі у своїй заяві для преси підтвердив, що десятки безпілотників, запущених з Ірану, прямують до Ізраїлю.

За його словами, ізраїльські ВПС відстежують безпілотники, яким знадобиться кілька годин, щоб досягти країни.

Хагарі попередив про можливі перебої з GPS, оскільки військові працюють над перехопленням безпілотників.

Державні ЗМІ Ірану повідомили, що Ісламська Республіка запустила другу хвилю безпілотників по Ізраїлю.

Управління аеропортів Ізраїлю заявило, що повітряний простір країни буде закритий через напад Ірану. Подробиць щодо часу відновлення польотів поки немає.

Єгипетські ЗМІ повідомили, що засоби ППО країни приведено у стан підвищеної готовності на тлі іранської атаки на Ізраїль.

Представник Ради національної безпеки США Адрієнн Уотсон заявила, що Білий дім перебуває в «постійному контакті з офіційними особами Ізраїлю, а також з іншими партнерами та союзниками».

За повідомленням ізраїльських ЗМІ, Біньямін Нетаньяху скликав військовий кабінет. Прем’єр-міністр Ізраїлю зібрав офіційних осіб у військовому штабі в Тель-Авіві. 

Як відомо, президент США Джо Байден, який у п’ятницю застеріг Іран від нападу на Ізраїль, вирішив перервати свій вихідний, щоб провести консультації у Вашингтоні зі своїми радниками з національної безпеки.

Нагадаємо, від авіаударів росіян по Покровському та Волноваському районам Донеччини у суботу загинуло троє людей, ще четверо зазнали поранень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE