Politerno > Україна і світ > Штурмбат 67-ї бригади виводять в окрему частину, що кажуть бійці про “втрату позицій”

Штурмбат 67-ї бригади виводять в окрему частину, що кажуть бійці про “втрату позицій”

  • 16 Квітня, 2024
  • 1149 Переглядів
  • 0

Штурмовий батальйон 67 механізованої бригади “Добровольчий український корпус” виводять в окрему військову штурмову частину.

Про це повідомили Сухопутні війська ЗСУ.

“Прийнято рішення про виокремлення штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади в окрему штурмову військову частину.

Зазначаємо, що подібні реорганізації тривають постійно та направлені на посилення загальної бойової готовності та ефективності сил оборони України. Кількість та масштаби таких заходів не розголошуються, щоб завадити ситуаційній обізнаності ворога про наміри та майбутні дії наших військ”, – йдетьяс у повідомленні.

У Сухопутних силах наголосили, що в умовах воєнного стану будуть утримуватись від “будь-яких коментарів щодо рішень, направлених на підвищення боєздатності військ та більш ефективного ведення бойових дій”.

Сухопутники додади, що проводять зміни в організаційних структурах і переформуванні ЗСУ “із врахуванням результатів виконання бойових завдань, аналізу проведених дій”. Та хочуть підвищити стійкість оборони.

Там також додали, що “наслідки втрат позицій одним нашим підрозділом та оголення флангів інших бригад і батальйонів рахуються втраченими людськими життями, зміною обстановки не на користь ЗСУ”.

Раніше ми писали, що після втрати деяких позицій на напрямку Часового Яру на Донеччині, де з початку 2024-го року йдуть важкі бої, у 67-ій окремій механізованій бригаді “Добровольчий український корпус” почалися перевірки та переведення військових, які були кістяком підрозділу.

Наш матеріал засновувався на даних “Укораїнської правди”, але після його оприлюднення редактору Politerno написав один з бійців ДУК ПС, який обурився на слова – “після втрати деяких позицій”. Зокрема він зазначив: “Кажу цим “писарям” приїдьте до нас і гляньте як позиції тримають бійці ДУКу”.

Також він додав:

“Якщо хтось хоче побачити правду, то запрошую у Діп стейт, там Іванівське і переглянути зміни за місяць і попередній місяць.

І в півоточенні бійці ДУКу тримають оборону більше місяця, стабілізувавши оборону. Втративши ротного і заступника (Норд і Химера).

Але ж чомусь про це жодного слова не пише!”.

Як відомо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Росія зосереджує зусилля для прориву оборони західніше Бахмута, оволодінні населеним пунктом Часів Яр та створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації. За його словами, РФ хоче захопити Часів Яр до 9 травня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію №10449.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE