Politerno > Україна і світ > “Слугу народу” Одарченка судитимуть за спробу підкупу топ-чиновника

“Слугу народу” Одарченка судитимуть за спробу підкупу топ-чиновника

  • 16 Квітня, 2024
  • 142 Переглядів
  • 0

Правоохоронці скерували до суду справу народного депутата, який міг спробувати дати хабар топ-чиновнику Державного агентства відновлення.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура в Telegram.

За інформацією джерел РБК-Україна в правоохоронних органах, йдеться про нардепа від “Слуги народу”, члена комітету з антикорупційної політики Андрія Одарченка.

У САП уточнили, що нардеп хотів підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (цю посаду обіймає Мустафа Найєм).

Як відомо, 21 листопада минулого року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру чинному народному депутату Андрію Одарченку.

За інформацією правоохоронців, нардеп пропонував Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів.

В обмін Одарченко вимагав допомогти в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт будівель університету, в якому він продовжує бути ректором.

Як зазначали правоохоронці, це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Після цього нардепу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у розмірі 15 млн гривень. Одарченко майже відразу вийшов із СІЗО під заставу.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін у своєму блозі для «Української правди» заявив, що суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко частково скасував підозру народному депутату, колишньому «слузі народу» Андрію Одарченку, якого підозрюють у пропозиції хабаря голові Держагентства з відновлення Мустафі Найєму, через описку.

Нагадаємо, Нацагентство із запобігання корупції розпочало перевірку способу життя начальника Департаменту кібербезпеки СБУ, бригадного генерала Іллі Вітюка, чия дружина під час війни купила квартиру за 20 мільйонів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE