Politerno > Україна і світ > Атака на аеродром в Джанкої: знищено пускові установки С-400 та С-300, склад ракет та кілька десятків окупантів

Атака на аеродром в Джанкої: знищено пускові установки С-400 та С-300, склад ракет та кілька десятків окупантів

  • 17 Квітня, 2024
  • 297 Переглядів
  • 0

На фото, як стверджується, знищений ЗРК С-400 “Тріумф” після удару по аеродрому в Джанкої

У ніч на середу, 17 квітня, в окупованому Криму пролунали вибухи. Супутник показав шість осередків полум’я, зафіксувавши вогонь на військовому аеродромі в Джанкої та поруч із ним. Раніше РФ стягнула туди додаткові установки ППО.

Про це повідомляє моніторингова група “Кримського вітру”, публікуючи відповідний кадр із червоними позначками. Зазначається, що стан аеродрому зафіксував супутник VIIRS/Suomi NPP.

“Супутник VIIRS/Suomi NPP зафіксував шість осередків потужних пожеж на російському військовому аеродромі в Джанкої. Час знімка 03.41 мск”, – підкреслює проект.

Там нагадали, що на цьому аеродромі Росія тримала низку ударних вертольотів. Також саме з цього майданчика раніше фіксували пускові установки С-300/С-400.

Інформація про вибухи в Джанкої з’явилася після 03:30. Місцеві телеграм-канали повідомляли про удари по тимчасово окупованому Криму. Було оголошено ракетну небезпеку.

Пізніше в мережу злили ролик пожежі, яку місцеві зняли в районі військового аеродрому.

У російських пабліках також пишуть, що було знищено 3 пускові установки та 1 РЛС С-400, 2 пускові установки С-300, склад ракет С-300/400, вражено пункт прийому та ремонту військової техніки, а 22 окупанти вважаються безвісти зниклими.

За іншими даними, внаслідок атаки на аеродром у Джанкої загинули 30 окупантів і ще близько 80 поранені.

На території об’єкта стояв 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу. Також, імовірно, там дислокувалися три авіаційні ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28 і Ка-52.

Нагадаємо, 17 квітня українські безпілотники атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташований в російському місті Ковилкіно, що в Мордовії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE