Politerno > Україна і світ > Призначено нового речника Сил оборони півдня після скандального звільнення Наталі Гуменюк

Призначено нового речника Сил оборони півдня після скандального звільнення Наталі Гуменюк

  • 22 Квітня, 2024
  • 197 Переглядів
  • 0

Об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня очолить речник Військово-морських сил капітан третього рангу Дмитро Плетенчук, він поєднуватиме обидві посади.

Про це він повідомив “Українській правді”.

“Це вже не чутки. Приступаю до виконання обов’язків. Оформлення документів уже триває. Мені треба прийняти нову посаду, ознайомитися з нею, зі структурою роботи − на це піде якийсь час. Думаю, розпочати зможу з початку наступного тижня. Але якщо зможу цю структуру швидко переформатувати в той вигляд, в якому її бачу, то, може, і раніше”, – сказав Плетенчук.

Він додав, що в нього є досвід роботи з медіа більше 8 років.

“Це вже 13 посада в якості пресофіцера. В мене є власне бачення роботи. Журналісти, які працювали зі мною в Миколаївській і Херсонській області, в ВМС, знайомі з моїм стилем роботи. Він їх влаштовував”, – зазначив Плетенчук.

Новий речник Сил оборони півдня запевнив, що і надалі буде намагатися “бути максимально відкритим і демократичним до преси”.

Він також додав, що за ним зберігається і статус речника ВМС.

“Тому паралельно коментуватиму і питання ВМС”, − підсумував Плетенчук.

Попередньо низка журналістів звернулася до військового керівництва України з вимогою замінити керівницю об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк, адже вона “забороняє висвітлювати воєнні злочини росіян та не дає показувати оборонців Херсонщини”.

Сама Гуменюк заперечила викладені у заяві журналістів твердження.
18 квітня понад 150 медійників з України та з-за кордону звернулися до парламентського комітету з питань свободи слова із закликом про звільнення керівниці комунікацій Сил оборони півдня Наталі Гуменюк.

19 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що Наталю Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня.

Читайте також: Буданов анонсував різке погіршення стану справ на фронті та внутрішньополітичної ситуації

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE