Politerno > Блоги > Ігор Василів > Ігор Василів: про Грузію, Батумі і Саакашвілі.

Ігор Василів: про Грузію, Батумі і Саакашвілі.

Моя поїздка в Грузію визрівала давно, я був в Батумі, але це було зовсім інше місто, місто- пустеля.

Білет в Кутаїсі коштує приблизно100$( в дві сторони). Проживання В Батумі-60$ за добу (апартаменти, перша лінія, дві спальні, столова, кухня і вихід на дах, це вже дороге). Трансфер з Кутаїсі в Батумі 40$ таксі (на чотирьох), маршрутка коштуватиме стількиж.

Добравшись до Батумі, і заселившись ми побачили місто, яке безперервно розбудовується (і в день,і в ночі іде будова), на набережній співаючі фонтани з проекцією 3D.
99% грузин, дізнавшись, що Ви з України вам скажуть- Ви Брати, Україна завжди подавала руку допомоги Грузії.

Хороші дороги навіть в горах, куди обов’язково треба поїхати, щоб доторкнутись до історії. Це унікальне відчуття, стоячи на мості цариці Тамари, біля 70-ти метрового водоспаду, за 1,5 км від Турецької границі,де з’єднуються дві ріки, одна грузинська, а друга турецька з різним кольором води(жовтим і зеленим, відповідно).

Ми приїхали на День Незалежності Грузії від руских( дослівно), грузини вважають це свято – Великим Днем, другим після Пасхи.

Купивши футболки з символікою Грузії, Ви наражаєтесь на небезпеку, не вибратись з центру Батумі тверезим( перевірено). На мій заклик ,, Слава Грузії”, почув- ,,Слава Україні”. А дальше пішло і поїхало, нам подарували прапор Грузії і сказали- ,,нужен тост”, після чого за магазином нас зустріли грузини, які прийняли нас, як людей,яких вони знають 100 років.(відео додається). На запитання, звідки знаєте, що ми з України, нам відповіли-,,сразу видно, что Ви-Люди

Кухня- просто бомба, хінкалі, хачапурі, харчо і лобіо( все треба пробувати, про це не розкажеш)

99% людей які мені зустрічались, рахують, що все що зараз в них є заслуга Саакашвілі, дослівно звучить так- він самий кращий в світі диктатор, він ненавидить корупцію і бардак, він має свої недоліки, але хто з нас не без гріха, якщо він повернеться, ми будемо жити в раю.

Іноземці масово скуповують нерухомість, ціна 250$ за квадратний метр в першій і другій лінії. І така ціна показує, що тут немає корупційної складової.

В них все вдалось. Дякуємо грузини, ви справжні Брати, Слава Грузії!!! Слава Україні!!!

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE