Politerno > Блоги > Микола Сліпченко > Ініціативні групи виборців приступають до збору підписів за відкликання мандатів Артимовича, Поврозника та Шоломійчук

Ініціативні групи виборців приступають до збору підписів за відкликання мандатів Артимовича, Поврозника та Шоломійчук

Друзі, колеги, соратники та просто мешканці Тернополя,

завтра ми стартуємо з роботою по збору підписів у наметах, де працюватимуть представники ініціативної групи. У додатку – вигляд підписного листа. Звертаємо Вашу увагу, що згідно ст.40 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, яка регламентує форму даного листа, “виборець, який підтримує вимогу щодо відкликання депутата, ВЛАСНОРУЧНО на підписному листі зазначає…”, одним словом – заповнює усі графи та ставить підпис! І так – три рази, оскільки у нас ТРИ окремих підписних листи: по Артимовичу, Поврознику та Шоломейчук.

Просимо також звернути увагу, що ст.41 цього ж Закону, яка регламентує прийняття рішення про відкликання депутата, передбачає вибіркову перевірку достовірності підписів із залученням правоохоронних органів. Тому не лякайтеся, коли до Вас завітає дільничий інспектор із запитанням: “А Ви дійсно підписували такий лист?”

Ми намагаємося працювати максимально прозоро та в межах чинного законодавства.

P.S. Мені досі не зрозуміло, як бути з літніми людьми, які хочуть підтримати вимогу щодо відкликання, але мають проблеми з зором. Юристи та фахівці з виборчого права, допомагайт.

 

Микола Сліпченко, голова Тернопільського міського осередку ВО “Батьківщина”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE