Politerno > Блоги > Олександр Башта > Кому вигідно, щоб ми не відмовлялися від дорогого російського газу?

Кому вигідно, щоб ми не відмовлялися від дорогого російського газу?

Добре, що опалювальний сезон в Тернополі вже добігає завершення, а за час підготовки вже до наступного опалювального сезону ми все ж розставимо всі крапки над ‘і’ в питанні “шкідливості” альтернативних котелень в екологічному аспекті.

Незважаючи на економічну вигоду від переходу на альтернативні джерела енергетики, у нашому місці знайшлися “активісти” та проплачені змі, які намагаються протидіяти процесу модернізації міських котелень, розповсюджуючи на своїх “шпальтах” побрехеньки, а часом просто брехню.

Намагався зрозуміти їх мотивацію “проти”. Але так і не зрозумів.

Кому вигідно, щоб ми не відмовлялися від дорогого російського газу ?, мазуту ?, шкідливого вугілля з окупованих територій для опалення котелень ? Нагадую, що весь видобуток, переробка, транспортування та продаж газу, мазуту, вугілля на сьогодні у нас контролюють олігархічні фінансово-промислові групи.

Вся інформаційна кампанія проти модернізації тернопільських котелень на альтернативні джерела, як в місцевих, так і центральних змі не мала би вводити в оману простих тернополян. Помічено, що в Тернополі навіть оселились кореспонденти каналу “самопомочі” Садового, які знімають піар-сюжети лише тільки для дискредитації дій влади Тернополя.

Реалізуючи програму модернізації теплогенеруючих потужностей котелень для використання альтернативних видів палива в Тернополі дотримані всі вимоги євросоюзу до обладнання, щодо шкідливих викидів та впливу на екологію. Проект модернізації потужностей котелень для використання альтернативних видів палива передбачає модернізацію котелень, встановлення нового сертифікованого котельного обладнання у виробничих приміщеннях котелень для спалювання фрезерного торфу – крихти. Процес отримання тепла не передбачає спалення торфу в брикетах, а горіння під тиском і у вигляді крихти, саме паливо зберігатиметься в бункері, відповідно котельні мають спеціальні очисні установки та фільтри.

Сам проект модернізації котелень пройшов екологічну експертизу, яка показала, що він не несе шкоди для здоров’я людей.
До речі, у нас побудовано завод із переробки торфу на торф’яні крихти – сировину для котелень та створено 50 нових робочих місць.

Олександр Башта

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE