Politerno > Блоги > Олександр Башта > Вже більше року всю Тернопільщину та наших сусідів розбурхує тема, щодо намірів будівництва каскадів гес на Дністрі

Вже більше року всю Тернопільщину та наших сусідів розбурхує тема, щодо намірів будівництва каскадів гес на Дністрі

Вже більше року всю Тернопільщину та наших сусідів розбурхує тема, що до намірів ПАП Укргідроенерго будівництва каскадів гес на Дністрі в межах території Тернопільської області.

І знову, тепер в 2017-му, на Тернопіллі, після погодження бюджету у врУ та виділення кмУ Гройсмана з бюджету 155 млн. грн. на розробку їх “проекту”, підіймається хвиля обговорення теми будівництва каскадів з шести гес з водосховищами на Дністрі.

Хтось вбачає в майбутньому якусь економічну вигоду того “проекту” для країни, але більшість все ж бачить суттєву загрозу для екології нашого краю.
Окремі недалекоглядні політичні діячі помилково вважають за правильне :
– спочатку зібрати вичерпну інформацію щодо тих гес …
– окремо звернутися до фахівців, які предметно знають дану тему, аби надали відповідні пропозиції … аналізи, експертизи, висновки …
– і вже тоді після цього всього оприлюднити консолідовану позицію всіх мешканців Тернопільської області на всеукраїнському рівні.
Але такі політики чомусь “забувають” що поки вони будуть “збирати вичерпну”, то наші науковці за гроші зроблять будь-який висновок, потрібний владі грошей, а на “позицію мешканців” нашій владі глибоко плювати, коли є бажання зрубати бабла спочатку на “проекті”, а там можливо і на самому будівництві.

Саме такі горе-політики на словах кажуть, що вони проти проекту будівництва гес на Дністрі, але всі їх дії сприяють саме підтримки проекту та його фінансуванню.
Необхідно терміново та активно висвітлити проблему з проектом будівництва гес на засіданні врУ перед нардепами та долучитися до роботи щодо недопущення цього руйнівного проекту. Будь-які гес, чи то малі, чи міні гес не можуть бути альтернативною енергетикою, тому що вони знищують воду – основу життя людей і всіх живих організмів. Натомість доведено, що будівництво сонячних електростанцій такої ж потужності, як запроектовані гес, обійдеться інвестору вдвічі дешевше, не 1 млрд., а лише 550 млн. євро і при цьому буде збереже унікальне природне національне надбання – Дністровський каньйон.

Необхідно відкликати “програму розвитку гідроенергетики України на період до 2026 року”, як таку, що не відповідає державним інтересам та спричинить екологічну руйнацію західного регіону, погіршить умови життєдіяльності населення України та сусідніх країн басейну Дністра.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE