Politerno > Україна і світ > Байден і Сі Цзіньпін на полях саміту G20 обговорювали війну в Україні

Байден і Сі Цзіньпін на полях саміту G20 обговорювали війну в Україні

  • 14 Листопада, 2022
  • 536 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден і голова КНР Сі Цзіньпін провели переговори на полях саміту «Групи двадцяти» на Балі та обговорили ситуацію в Україні.

«Лідери двох країн обмінялися думками щодо ключових регіональних і глобальних викликів. Президент Байден порушив питання жорстокої війни Росії проти України та безвідповідальних погроз Росії використання ядерної зброї», – повідомили в Білому домі.

За повідомленням, Байден і Сі Цзіньпін погодились з тим, що ядерна війна ніколи не повинна вестися і ніколи не може бути виграна, а також наголосили на неприйнятності використання або загрози застосування ядерної зброї в Україні.

Окрім того, Байден пояснив, що Сполучені Штати продовжуватимуть активно конкурувати з КНР, але ця конкуренція не повинна перерости в конфлікт. Він наголосив, що Сполучені Штати та Китай повинні відповідально керувати конкуренцією та підтримувати відкриті лінії зв’язку.

Байден прибув на Балі ввечері 13 листопада, китайський лідер – уранці 14 листопада.

Китай заявляє про стратегічне партнерство з Росією і не засудив її за вторгнення в Україну, але, як зазначають західні ЗМІ, ретельно стежить за тим, щоб не постачати Росії техніку, яка могла б бути використана у війні, та уникає дій, які могли б призвести до запровадження санкцій проти китайських компаній.

Нагадаємо, разом із президентом Володимиром Зеленським у Херсоні помітили главу Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, який замішаний у корупційному скандалі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE