Politerno > Україна і світ > Зеленський узяв із собою до Херсона фігуранта корупційного скандалу на 1,5 млрд. ФОТО

Зеленський узяв із собою до Херсона фігуранта корупційного скандалу на 1,5 млрд. ФОТО

  • 14 Листопада, 2022
  • 2308 Переглядів
  • 0

Разом із президентом Володимиром Зеленським у Херсоні помітили главу Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, який замішаний у корупційному скандалі.

Про це повідомив у фейсбуці журналіст Юрій Ніколов.

А ось Зеленський і відповів Наталі Седлецькій та Михайлу Ткачу і вашому скромному слузі на питання: "Так а шо Резніченку?". Президент сьогодні взяв його з собою на великий позитивний захід - українська влада повертається в Херсон", - зауважує журналіст.

"В п’ятницю мені розповідали з Дніпра, що там вже отримали сигнал від Офіса президента: "Валєнтін хороший парєнь, єму просто завідуют і єво заказалі конкурєнти, пусть работаєт і дальше". Я тоді не дуже повірив. Ну яктакто? Чувак відкрито під час війни злив на фірму своєї жінки 1,5 мільярди гривень, навіть картелю такі бабки не снились, а його навіть не звільнять? Ну ось є підтвердження. Наочніше нассяти в очі неможливо", - додає він.

На його переконання, ось це і є відповідь на питання: чи будуть слуги Зеленського красти на Великій відбуд.

Нагадаємо, на початку листопада "Українська правда" і "Схеми" оприлюднили розслідування про те, що Дніпропетровська ОВА лише за час повномасштабного вторгнення Росії заплатила 1,5 мільярди гривень фірмі "Будінвест інжиніринг", яка належить навпіл фітнестренерці Яні Хланті, яка мала низку спільних подорожей закордон з керівником ОВА Валентином Резніченком, та менеджеру братів Дубинських, яких ФБР розшукує за фінансові махінації в США.

За цим фактом САП зареєструвала фактове кримінальне провадження, у якому нема підозрюваних.

Офіс президента на скандальну подію не відреагував, Резніченка з посади не відсторонили. Службове розслідування у цій справі не призначене.  

Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначив, що Офіс президента чекатиме результатів розслідування правоохоронців.

Ми повідомляли, що голова Дніпропетровщини міг отримати “благословення” від Офісу президента на будівництво доріг через свого давнього соратника – Юрія Голика.

Як повідомляють “Наші гроші”, голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко та фітнестренерка Яна Хланта пов’язані з консультантом “Великого будівництва” Юрієм Голиком.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу відкинув співчуття США з приводу теракту у Стамбулі, натякнувши, що Анкара вбачає провину Вашингтона. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE