Politerno > Україна і світ > Після журналістських розслідувань силовики взялися за голову Дніпропетровської ОВА Резніченка

Після журналістських розслідувань силовики взялися за голову Дніпропетровської ОВА Резніченка

  • 2 Листопада, 2022
  • 505 Переглядів
  • 0

Прокурори САП зареєстрували провадження після розслідувань ЗМІ про близьку подругу керівника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, чиїй компанії виділили 1,5 млрд гривень на дороги в області.

Про це повідоила пресслужба САП у відповідь на запит “Української правди”.

“Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні “Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни”, до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.11.2022 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених: 

ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки – ред.),

ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі – ред.) КК України”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування доручили детективам НАБУ.

Крім того, у відомстві повідомили, що наразі Резніченко не є підозрюваним або обвинуваченим у кримінальних провадженнях, де процесуальне керівництво здійснює САП.

Станом на 17.10 сам Резніченко на розслідування публічно ніяк не відреагував.

Нагадаємо, у Росії в Ульяновській області понад 100 мобілізованих із Чувашії вийшли на акцію протесту, оскільки не отримали обіцяних президентом Володимиром Путіним виплат – мітингувальників вже “заспокоїли” Рогвардія і бійці ОМОНу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE