Politerno > Україна і світ > Бо швидше за Зеленського. Мусаєва заявила, що акредитації за репортажі з Херсона позбавили за вказівкою з ОП

Бо швидше за Зеленського. Мусаєва заявила, що акредитації за репортажі з Херсона позбавили за вказівкою з ОП

  • 14 Листопада, 2022
  • 879 Переглядів
  • 0

За даними редакторки УП Севгіль Мусаєвої, рішення Генштабу про скасування дозволу на роботу журналістам кількох знімальних груп було прийняте після команди з ОП.

Як повідомлялося, журналісти нібито порушили правила роботи у районі ведення бойових дій. Серед них були журналісти CNN та SkyNews, “Української правди” та hromadske.

Українські та іноземні журналісти й медійні організації вимагають від влади вжити негайних заходів, щоб розв’язати конфліктну ситуацію, спричинену неефективністю та непрофесіоналізмом комунікаційних структур Міністерства оборони, зокрема Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня. Вони вимагають повернути акредитацію. Заява адресована Президенту України Володимиру Зеленському, Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному та міністру оборони України Олексію Рєзнікову.

Своєю чергою уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова з вимогою повернути акредитацію українським та закордонним журналістам, які висвітлювали події в Херсоні одразу після звільнення.

Омбудсмен пояснює, що контроль доступу медіа в умовах війни потрібен, і це міжнародний стандарт.

“Однак недостатньою є комунікація з міжнародними медіа, задача яких давати оперативну інформацію з місця подій для того, щоб громадяни країн-партнерів на власні очі побачили задля чого працює зброя та гуманітарні програми, які фінансуються з податків.

Неприйнятним в таких умовах є скасування дозволу на роботу.

Є потреба переглянути це рішення та підходи до роботи цивільно-військового співробітництва з медіа. Саме про це я звернувся до Резнікова”, – зазначив омбудсмен.

Головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва заявила, що Генштаб прийняв це рішення після команди з Офісу президента.

"Рішення про позбавлення акредитації іноземних та українських журналістів за репортажі та фотографії з вільного Херсона - абсолютно ганебне.

Також воно демонструє нерозуміння функцій, завдань журналістики і некомпетентність людей, які відповідають за комунікаційну політику в державі.

З того, що відомо мені - Генштаб прийняв це рішення після команди з Офісу президента. Логіка? Комусь не сподобалося, що журналісти опинилися на місці події першими. А не президент.

Так, бо ми керуємося інтересами суспільства та своєї аудиторії. І так буде завжди.

Позбавляти акредитації CNN та Skynews, які розповідають про нашу війну та допомагають тримати рівень уваги до нашої країни і,як наслідок, емпатії людей до нас в різних куточках світу -це постріл в ногу, вибачте.

Ми, Українська правда, також потрапили в немилість. Генштаб позбавив акредитації нашого фотографа Дмитро Ларін, який зняв тисячі фото цієї страшної війни. Ці фото виставлялися на кількох десятках виставок закордоном. У тому числі тих, де партнером були урядові інституції.

Сподіваюсь на здоровий глузд. І раджу не воювати з журналістами. Нічим хорошим це не закінчується ніколи.

Перевірено досвідом та часом", - зазначила Мусаєва.

Нагадаємо, разом із президентом Володимиром Зеленським у Херсоні помітили главу Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, який замішаний у корупційному скандалі.

Президент США Джо Байден і голова КНР Сі Цзіньпін провели переговори на полях саміту «Групи двадцяти» на Балі та обговорили ситуацію в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE