Politerno > Україна і світ > Тіллерсон говорив з Лавровим про Україну

Тіллерсон говорив з Лавровим про Україну

  • 16 Лютого, 2017
  • 1644 Переглядів
  • 0

Очільники зовнішньополітичних відомств держав “Великої двадцятки” на сьогоднішній зустрічі в Бонні серед іншого обговорювали роль Росії в конфлікті на сході України, повідомляє кореспондент “112 Україна”.

“Завершилася прес-конференція міністра закордонних справ Німеччини Зигмара Габріеля. Він трохи прояснив, про що протягом дня говорили міністри, тому що ці засідання проходили в закритому режимі. На порядку денному було й “українське питання”. Як повідомив Зігмар Габріель, з Росією обговорювали її роль в цьому конфлікті. За словами німецького міністра закордонних справ, без участі Росії, яка б ця роль не була, вирішити цей конфлікт неможливо. Тому він налаштований продовжити ці переговори. В той же час він вважає великим досягненням домовленості, досягнуті напередодні під час засідання Трьохсторонньої контактної групи щодо відведення озброєння. Ці переговори продовжаться вже в Мюнхені в суботу, 18 лютого, на полях Мюнхенської конференції з безпеки відбудуться збори міністрів закордонних справ “нормандської четвірки”. Український міністр Павло Клімкін пропонує обговорити там необхідність дотримання “режиму тиші” і повідомити про загостренні ситуації в Авдіївці “, – повідомляє кореспондент “112”.

На її думку, “Зіркою” першого дня роботи глав МЗС став держсекретар США Рекс Тіллерсон. “Це його перший візит до Європи в статусі головного американського дипломата. Крім основної програми, у нього було дуже багато двосторонніх зустрічей. Він зустрічався з європейськими міністрами. Однією з найбільш цікавих для нас була зустріч з російським міністром Лавровим, тому що там також обговорювали питання України. За підсумками цієї зустрічі Рекс Тіллерсон заявив, що незважаючи на те, що США прагнуть налагодити хороші відносини з усіма країнами, втім є чимало розбіжностей. Щодо “українського питання” він закликав Москву дотримуватися виконання зобов’язань, взятих під час підписання мінських домовленостей”, – сказано в повідомленні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE