Politerno > Україна і світ > Україна готова внести свій проект резолюції по миротворцям на Донбасі

Україна готова внести свій проект резолюції по миротворцям на Донбасі

  • 5 Вересня, 2017
  • 1528 Переглядів
  • 0

Українська сторона може внести свій проект резолюції про миротворців на Донбасі, або сторони будуть працювати на базі проекту Росії, з умовою, що він буде відкорегований з урахуванням позиції Києва.

Про це постпред України при ООН Володимир Єльченко заявив в інтерв’ю каналу “112.ua”.

“У нас вже все є (напрацювання своєї резолюції), вона напрацьована, вона є на руках наших партнерів. Я думаю, ми подивимося, і протягом одного-двох днів, якщо буде така необхідність, напишемо і оприлюднимо свій альтернативний (проект). Інший варіант – це працювати на базі російського проекту, це ж не означає, що там має все залишитися так, як вони написали”, – сказав Єльченко.

Він зазначив, що Київ наполягає на тому, що мандат місії повинен стосуватися не тільки охорони СММ ОБСЄ, і миротворці повинні розміщуватися аж до кордону з Росією.

Як повідомлялось, постійний представник РФ при ООН Василь Небензя розповів журналістам у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, що у вівторок російська сторона направила проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі Генсекретарю ООН та голові Ради безпеки ООН.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE