Politerno > Україна і світ > Мураєв відповів Авакову щодо стрілянини в Харкові

Мураєв відповів Авакову щодо стрілянини в Харкові

  • 19 Лютого, 2017
  • 1654 Переглядів
  • 0

Народний депутат Євген Мураєв прокоментував висловлювання міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про його можливу причетність до перестрілки в Харкові.

Про це написав нардеп на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Interfax-Україна.

“На відміну від інших політиків, я ніколи не наймав ні учасників бойових дій, ні “активістів” для якихось силових акцій. Як харківський депутат, я співпрацював з однією з ветеранських організацій нашої області. Але це не означає, що там “мої люди” і що я якось можу впливати на їх вчинки. Якщо члени даної організації порушили закон – вони повинні відповідати, як будь-який громадянин України”, – написав Мураев в суботу ввечері.

Вслед за Арсеном Аваковым я с сожалением констатирую, что "тренд присваивания людьми в форме права силы" существует уже …

Опубліковано Yevgeniy Murayev 18 лютого 2017 р.

Крім того, в своїй заяві Мураев зазначив, що тренд привласнювати людям у формі права сили в країні існує вже три роки, в той час як монополію на застосування сили повинна мати тільки держава.

“Це завжди було моєю позицією. Якщо в інтересах МВС і влади в цілому було зупинити зростання злочинності в країні і припинити незаконний обіг зброї, потрібно було рішуче діяти за законом ще три роки тому”, – заявив депутат.

В свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає неприпустимим присвоєння альтернативними підрозділами в камуфляжі права регулювати порядок в країні.

В ексклюзивному інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна, коментуючи події в Харкові, де в ніч на суботу в житловому кварталі люди в камуфляжній формі влаштували перестрілку, міністр з жалем зазначив, що в Україні стало трендом присвоєння людьми у формі права силовиків.

Глава МВС розповів, що мало місце зіткнення представників однієї з нещодавно зареєстрованих організацій, в яку входять ветерани “Донбасу”, зі структурою, афілійованою з цивільним корпусом “Азов”, в результаті чого отримала поранення одна людина.

“Поліція переслідувала групу в камуфляжі, яка бігає по Олексіївці (спальний район в Харкові) зі зброєю між будинками і лякаючу людей. Ця група вбігла в приміщення дитячого садка, де і була локалізована: “Кинули зброю в кімнаті поруч з іграшками, вистрибнули у вікно і були затримані “, – розповів Арсен Аваков.

“Це ненормально, навіть якщо ти герой війни, бігати по житловому кварталу Харкова зі зброєю і розповідати, що ти самий “крутий перець”, крутіший ніж інші хлопці в камуфляжі”, – зазначив міністр.

Глава МВС висловив переконання, що державні функції регулювання порядку в країні привласнювати ніхто не повинен.

“Якщо поліцейський, нацгвардієць або військовий поводиться якось не так, ми знаємо, як з ним розбиратися – він несе відповідальність за ту зброю, яку тримає в руках, йому делеговані державні функції. Ніхто інший ці функції привласнити не може. Якщо хтось виходить на вулицю і каже “я нікому не вірю, я головний, я вершу правосуддя”, то він порушник не тому, що він говорить “знести владу”, а тому що він порушує фундаментальні засади і правила життя цивілізованого суспільства “, – заявив міністр.

При цьому він запевнив: “Ми не будемо терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу, який присвоює собі право врегульовувати порядок за допомогою зброї, саморобного шеврону або камуфляжу. Особливо, якщо їм добре платять”.

Аваков уточнив, що люди в камуфляжі з громадської організації, які влаштували стрілянину, за попередніми даними, причетні до позафракційного народного депутата Євгена Мураєва.

“Я не хочу, щоб Мураєв або ще хтось наймали таких людей, це ненормально”, – підсумував міністр.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE