Politerno > Україна і світ > “План Артеменка” – насправді план Льовочкіна-Бойка-Суркова

“План Артеменка” – насправді план Льовочкіна-Бойка-Суркова

  • 20 Лютого, 2017
  • 2075 Переглядів
  • 0

Народний депутат Сергій Лещенко заявив про те, що «план Артеменко» – насправді план Льовочкіна-Бойка-Суркова.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема нардеп пояснює, що Бойко нещодавно був в Москві на зустрічах, Артеменко же виконав роль посильного, а в подальшому буде грати роль фронтмена.

Сергій Лещенко нагадує, що Андрій Артеменко в минулому перебував під кримінальним розслідуванням. Його взяли під варту в квітні 2002 року, а в серпні 2002 справу відправили до суду. Йому інкримінували викрадення 4 млн доларів і замах на викрадення 8 млн доларів.

Зміст пред’явлених йому звинувачень був таким: Артеменко керував футбольним клубом ЦСКА (на той момент – держпідприємство Міноборони України), який навіть грав в єврокубках. У Артеменко була офшорна компанія з рахунками в Латвії, з якою ЦСКА уклав договір про те, що компанія зобов’язується утримувати футбольний клуб. Права на футболістів переходили цьому офшору і за використання гравців ЦСКА перераховував гроші на офшор.

Артеменко перебував під вартою, справа 2 роки слухалася в суді по суті, вийшли на стадію дебатів, прокурор зажадав Артеменко 10 років позбавлення волі. І в цей момент втрутився заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев (людина Медведчука). За надуманим приводом, виходячи з того, що суд не розглянув клопотання на стадії слухання по суті, вже зі стадії дебатів справу повернули на стадію судового розгляду (коли розглядають докази, експертизу). І в цей час адвокат заявив клопотання на додаткове розслідування і зміну запобіжного заходу, і прокурор з незрозумілих причин не заперечив цьому. Суд не відпустив Артеменко, але повернув справу на додатково розслідування в Прокуратуру міста Києва (тоді керував Ренат Кузьмін). В цей момент Артеменко змінюють запобіжний захід – звільнення на поруки групи депутатів Добкіна, Челомбітько, Веревського. Після чого Артеменко подає до Голосіївського суду скаргу на відкриття кримінальної справи. Суд не мав права розглядати таку скаргу, але закрив справу як незаконно порушену. Кінець історії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE