Politerno > Україна і світ > Україна торгує з Росією не тільки вугіллям

Україна торгує з Росією не тільки вугіллям

  • 20 Лютого, 2017
  • 1648 Переглядів
  • 0

У 2016 році Росія стала найбільшим покупцем української продукції військового призначення.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook політичний експерт Андрій Павловський.

“Якщо вірити свіжим даним SIPRI (Стокгольмський інститут дослідження проблем миру), які є у розпорядженні «Главкома», у минулому році Україна експортували в РФ продукції військового призначення на $169 млн., мова про двигуни для військових літаків.”, – пояснює експерт.

За його інформацією саме росіяни в 2016-му стали найбільшими покупцями товарів української «оборонки».

Главком” в свою чергу повідомляє, що доповідь SIPRI свідчить про те, що найбільшим партнером росіян в Україні сьогодні є «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Компанія запорізького бізнесмена, колишнього регіонала, а нині народного депутата від «Волі народу», виконує контракт на постачання двигунів АІ-222.

Українські авіаційні мотори встановлюються на Як-130 – російські легкі штурмові літаки, на яких навчають військових льотчиків, у тому числі вражати наземні цілі. Тобто українське підприємство допомагає ворогу готуватися до війни.

Контракт «Мотор Січі» з російським авіабудівним заводом «Сокіл», який збирає «яки», передбачає поставку 218 двигунів (за даними SIPRI).

Той факт, що Богуслаєв продовжує активно співпрацювати з російською «оборонкою», підтверджує і нещодавнє розслідування «Главкома». Виданню вдалося знайти документи, які свідчать про те, що «Мотор Січ» під час воєнної агресії Росії на Донбасі займалася ремонтом літаків міноборони РФ.

З цією інформацією журналісти навіть зверталися до СБУ. Однак у Службі безпеки дали зрозуміти, що не бачать нічого злочинного у співпраці української компанії з країною-агресором.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE