Politerno > Україна і світ > Висота “Жовтневий”: відеореконструкція розстрілу Майдану

Висота “Жовтневий”: відеореконструкція розстрілу Майдану

  • 21 Лютого, 2017
  • 1495 Переглядів
  • 0

За підтримки Цензор.НЕТ Лабораторія реконструкції подій “Jus Talionis” провела роботу з оновлення і суттєвого доповнення попередньої роботи “Висота Жовтневий”.

У цій роботі синхронізовано 4 камери відеоспостереження, величезна кількість відео та фотоматеріалів, – близько 100 авторів. Також були визначено похибки часу кожного фотоапарата і відеокамери.

Зокрема, реконструктори відео провели посекундну і покадровую відеореконструкцію подій на Майдані 20 лютого 2014 року з 06:00 до 12:00. Також окремо взято епізод вбивства Мельничука (Володимир Мельничук, 39 років, загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській від снайперської кулі. – Ред.) о 17:00.

Відеореконструкція має три логічні частини, цього разу – найголовніша, друга частина для проміжку 08:53-11:00. За цей час на Майдані було вбито 45 із 48 мітингувальників (всі з них були неозброєні) і 2 правоохоронців. Перша і третя частини вийдуть незабаром.


Зображення на екрані розділено на 16 полів (4х4), які мають точний час. Також застенографувано висловлювання ведучих сцени. За основу взято час камер Національного банку України. У цій роботі синхронізовано 4 камери відеоспостереження, і величезна кількість відео та фотоматеріалів, – близько 100 авторів. У “Jus Talionis” зазначили, що було визначено похибки часу кожного фотоапарата і відеокамери.

80% відеоматеріалу і повністю фотоматеріал синхронізовано з унікальними відеоознаками, наприклад, спалахами або унікальними рухами. Для цих 80% похибка синхронізації становить не більш ніж 0.1 сек. Інших 20% синхронізовано за звуком, але з урахуванням затримки звуку від аудіоджерела. Похибка для цих 20% становить не більш ніж 0.25 сек.

Завдяки цій роботі можна відстежити будь-кого, кого ідентифіковано хоча б на одному кадрі або фото, а також можна побачити, що відбувалося в усіх куточках Майдану Незалежності і вул. Інститутської в один і той самий момент часу, а головне ці результати дають змогу кожному робити висновки про розвиток подій і тих, хто стріляв.

Автори відео зауважили, що в цій відеореконструкції зареєстровано лише 80 вогнепальних поранених із боку мітингувальників, хоча вважають, що їх було більше, тому що не всі звернулися і не всі отримали статус потерпілих.

Колектив “Jus Talionis” просить усіх потерпілих під час подій на Майдані звернутися до тих, хто веде розслідування (ГПУ, адвокати потерпілих), щоб знайшлися всі свідки поранень і вбивств. Також дуже важливо, щоб свідки подій 20 лютого 2014 року надали слідству кулі, гільзи, прострелені предмети, які вони розібрали собі на сувеніри.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE