Politerno > Україна і світ > Фірташа затримано по справі Черновецького – УП

Фірташа затримано по справі Черновецького – УП

  • 23 Лютого, 2017
  • 1677 Переглядів
  • 0

“Запасним аеродромом” для Фірташа по факту стала Іспанія.

Зокрема УП повідомляє, що 23 листопада 2016 року антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила Дмитра Фірташа в міжнародний розшук через відмивання значного обсягу коштів.

Щоправда, в оточенні підсудного переконують: іспанська справа “сфабрикована” – “щоб забрати Дмитра Фірташа із Австрії в Іспанію на випадок поразки апеляції у Відні”. “Сфабриковану” справу Фірташа в Іспанії прокуратура розглядає в рамках операції “Варіола”, за якою проходить син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького – Степан Черновецький, і ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей.

Документи, знайдені в ході обшуків у справі Черновецького, допомогли слідству вийти на Фірташа, зазначав представник прокуратури раніше.

Затримання Фірташа у Відні сталося на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, і аж ніяк не пов’язане з рішенням австрійського суду про екстрадицію до США.

“Ордер ЄС матиме вищий пріоритет, ніж ордер США”, – пояснюють у оточенні Фірташа відтермінування екстрадиції до США на час судової тяганини в Іс

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE