Politerno > Україна і світ > Смерть брата лідера КНДР настала в результаті отруєння токсином

Смерть брата лідера КНДР настала в результаті отруєння токсином

  • 25 Лютого, 2017
  • 1691 Переглядів
  • 0

Громадянка Індонезії, арештована за підозрою у вбивстві брата лідера КНДР заявила, що їй нібито заплатили 400 малазійських рінггітів (близько 90 доларів США), щоб вона “пожартувала над Кім Чон Намом”.

Сіті Айсія стверджує, що її попросили бризнути в обличчя Кім Чон Наму, як їй сказали, “дитячим маслом”, для розіграшу в реаліті-шоу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на “Русская служба ВВС”.

Посольство Індонезії повідомило, що представники посольства зустрілися з підозрюваною. За їх словами, вона розповіла про подробиці інциденту, а також описала людей, які нібито попросили її пожартувати над Кім Чон Намом і дали речовину, що нагадувала дитяче масло. За її словами, ці люди були схожі не японців чи корейців.

При цьому представники посольства заявили, що на самій підозрюваній будь-яких видимих слідів дії отруйної речовини немає.

Брат північнокорейського лідера помер в аеропорту Куала-Лумпура після того, як йому накинули на голову отруєну хустку. У вбивстві брали участь дві жінки. Одна відвернула увагу Кім Чон Нама, а інша позаду накинула хустку. Підозрюваних з паспортами Індонезії і В’єтнаму слідчі затримали відразу.

У поліції також повідомили про затримання 46-річного жителя Північної Кореї по імені Ри Чон Чхоль. Серед підозрюваних також північнокорейський дипломат і співробітник авіакомпанії з КНДР. Крім того, в розшук оголошені четверо чоловіків, яких підозрюють у причетності до цього вбивства, проте вони, ймовірно, вже покинули Малайзію. Влада

Малайзії не стверджує, що КНДР здійснила це вбивство, проте, за їх словами, за ним виразно стоять громадяни Північної Кореї.

Кім Чен Нам був старшим сином колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра ібув зведеним братом нинішнього лідера КНДР – Кім Чен Ину, у них різні матері.

Він вважався одним з претендентів на місце лідера Північної Кореї. Однак в 2001 році у нього виник конфлікт з батьком після невдалої спроби потрапити до Японії за підробленим паспортом і він вирішив виїхати з країни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE