Politerno > Україна і світ > До шести мільйонів українців виселять зі своєї землі (відео)

До шести мільйонів українців виселять зі своєї землі (відео)

  • 12 Березня, 2017
  • 1518 Переглядів
  • 0

Україну очікують серйозні і масштабні негативні соціальні наслідки, якщо буде прийнято рішення про продаж землі.

Таку думку на прес-конференції в Києві, передає кореспондент «ПолітНавігатора», висловив керівник інформаційно-аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

За його словами. українська влада, яка пообіцяла МВФ дозволити на Україні торгівлю землею сільськогосподарського призначення, піде обхідними шляхами, розуміючи непопулярність цього питання в суспільстві і побоюючись того, що «може початися соціальний бунт».

«Але навіть, якщо селяни не підуть з вилами на реформаторів, соціальні наслідки будуть дуже масштабними і серйозними. Будь-який латифундист, якщо він володіє хоча б кількома десятками тисяч гектарів землі, може сказати, що з живучих сьогодні на цій землі йому треба 25 – 30 відсотків: охорона, трактористи, механізатори, обслуговуючий персонал.

Всі інші – зайві люди. Це п’ять – шість мільйонів українців, які на колишній своїй землі виявляться зайвими людьми», – прогнозує політолог.

«Зрозуміло, що все йде до латифундизації за прикладом Аргентини, яка в середині ХХ сторіччя годувала половину світу, а потім скотилася до голоду і соціальних бунтів», – нагадує Золотарьов.

Як повідомлялося раніше, експерти спростували наполегливо тиражовану тезу про те, що нібито МВФ не примушує Україну приймати соціально непопулярні рішення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE