Politerno > Україна і світ > Холодницький і адвокат Насірова розійшлись в думках щодо терміну слідства

Холодницький і адвокат Насірова розійшлись в думках щодо терміну слідства

  • 13 Березня, 2017
  • 1388 Переглядів
  • 0

Справа заарештованого глави ДФС Романа Насірова не буде “швидкою”, її розслідування буде продовжено щонайменше на 4 місяці.

Таку думку, ввечері 12 березня, висловив в ефірі телеканалу “Інтер” один з адвокатів Насірова Ігор Черезов.

“Коли у справі буде поставлено крапку – важко сказати, думаю, її розслідування буде продовжено щонайменше до 4 місяців, принаймні щодо самого Насірова”, – зазначив він.

“Нам (адвокатам) дали досить об’ємний пакет документів, який потрібно вивчити та надати свої “контраргументи”. У захиста було на це лише 3 доби перед та під час розгляду справи у суді, ми будемо готуватися до захисту”, – додав Черезов.

Щодо можливість внесення застави у сумі 100 млн. грн, Черезов зазначив: “Наразі можливість внесення такої суми застави не розглядається”. “Безумовно, підзахисний – забезпечена людина, він довгий час працював закордоном, і він має досить коштів, щоб внести суму застави… Але наразі про внесення 100 млн грн. не йдеться”, – повідомив адвокат.

Раніше, в ефірі телеканалу “Інтер” глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що очікує спрямування обвинувального акту щодо Романа Насірова до суду через 2 місяці.

“Детективи НАБУ з процесуальними керівниками САП перед оголошенням підозри на нараді запевнили мене, що їм 2 місяці терміну достатньо, щоб це провадження завершити. … І я хочу через 2 місяці побачити обвинувальний акт”, – зазначив він.

Холодницький також зазначив, що САП просить Апеляційний суд встановити пропорційну завданим збиткам грошову заставу, як альтернативу триманню під вартою у сумі 2 млрд грн.

“Позиція звинувачення залишається незмінною, ми будемо вимагати утримання під вартою з альтернативою – внесення застави 2 млрд. грн, тобто суми збитку, яка інкримінується підозрюваному. Ми надали всі докази, які підтверджують на цій стадії кримінального процесу всі ризики, в тому числі і ризик втечі, а саме наявність іншого громадянства”, – додав глава САП.

Як повідомлялось, в ніч на 8 березня Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE