Politerno > Тернопільщина > Степан Барна виступив на заході з відзначення Дня добровольця

Степан Барна виступив на заході з відзначення Дня добровольця

  • 14 Березня, 2017
  • 1801 Переглядів
  • 0

Тернопільщина — одна з областей, які першими відзначають День добровольця. Сподіваюся, це стане доброю традицією для всіх українців.

Про це сказав голова Тернопільської обласної адміністрації Степан Барна під час виступу на заході, присвяченому Дню добровольця.

«Ніхто, навіть режим Януковича чи агентура Путіна не могла зламати і знищити українськи дух, який за кілька днів породив сотні, тисячі добровольців, захисників триторіальної цілісності нашої держави. Натомість інша частина мобілізувалася у тисячну, мільйонну армію волонтерів. Тоді Україна справді перемогла! Мені приємно констатувати, що сотні добровольців є вихідцями з Тернопілля. Тисячі поповнили ряди Збройних Сил України, і тепер сьогодні ми маємо відновлену 44-ту артилерійську бригаду, в якій служать понад 3 тисячі військових, Національну Гвардію, а також добровольчі загони, які стоять на захисті нашої держави під одним прапором — прапором України”, – зазначив очільник області.

Тернопільщина — одна з областей, які першими відзначають День добровольця. Сподіваюся, це стане доброю традицією для всіх українців.

Степан Барна нагадав, що цього року Україна відзначатиме сторіччя творення української державності 1917-1921 років.

“Пам’ятаємо, як проти «деспотичного» Грушевського воював гетьман Скоропатський, як проти «деспотичного» гетьмана Скоропатського воював Петлюра. А потім прийшли більшовики, знищили одних і других, сплюндрували нашу землю та зморили голодом мільйони українців… Це був цінний урок нашої історії, яку ми не маємо права забувати.

Майбутнє покоління добровольців буде виховуватися на прикладі бійців-добровольців. Наш святий обов’язок — не залежно від партійної приналежності віддати шану бійцям та молитися за кожного загиблого. Мені приємно, дорогі солдати-добровольці, що сьогодні нам не соромного дивитися один одному в вічі. Дякую вам і вірю, що спільними зусиллями ми зробимо наш край і нашу Україну іншою. Слава Україні! Героям слава!», – підсумував Степан Барна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE